Puurs - Sint-Amands

Welkom in Puurs-Sint-Amands

In het Land van Stille Waters vind je uniek erfgoed, top streekproducten en veel natuurmoois. In deze gevarieerde en bruisende gemeente is het gewoon weg puur genieten.

Erfgoed in het park

Dankzij Puurs haar strategische ligging herrees begin 20e eeuw het Fort Liezele, momenteel het best bewaard gebleven pantserfort. Op bepaalde avonden worden er zelfs wandelingen met petroleumlamp georganiseerd, zodat je je ten volle kan inleven in de tijd van toen. Met wat geluk vang je dan een glimp op van de vleermuizen die zich in het fort schuilhouden. Je kan er eveneens aangenaam vertoeven op het rooftopterras van de vestiging of in het Park Fort Liezele.

FortLiezele_DavidSamyn.jpg
aspergesteker Puurs-Sint-Amands.jpg
Duvel brouwerij.jpg

Bakermat van de asperges

Wie wil nu niet genieten van dit streekproduct uit Klein-Brabant én bij uitbreiding Scheldeland? Dat de inwoners van Puurs-Sint-Amands trots zijn op hun ‘witte goud’, wordt duidelijk tijdens het jaarlijkse Aspergefestival in het Hof van Coolhem. In dit sierlijke park vind je de aspergetuin waar je de boeiende geschiedenis en de teelt van naderbij leert kennen.

Duivels bier

Hier rijpt den Duvel! Het lekkere bier wordt namelijk hier gebrouwen, diep in de brouwerij van Duvel-Moortgat. Hoe het brouw- en rijpingsproces van deze Belgische Strong Ale in zijn werk gaat, kan je met eigen ogen ontdekken. Begeleide bezoeken sluiten steevast af met een degustatie van dit topbier.

Stille Waters Sint-Amands.jpg
Veer Sint-Amands.jpg

Stille Waters

Volgens insiders vind je de mooiste Scheldebocht aan het authentieke Scheldedorp Sint-Amands. Je herkent het ongetwijfeld van de succesvolle serie ‘Stille Waters’, verwijzend naar het moment waarop de stroming, tussen eb en vloed, even stil staat. Langs de oevers vind je het praalgraf van dorpsdichter Emile Verhaeren, een waardige plek met blik op de meanderende Schelde.

Wist je trouwens dat je hier aan ‘oeverhopping’ kan doen? Met de driehoeksveer Mariekerke - Moerzeke - Sint-Amands sta je in geen tijd aan de overkant. Kortom: het is er puur genieten in Puurs-Sint-Amands!
 

Ontdek Puurs - Sint-Amands

Met onze selectie
15 Resultaten gevonden