STROOM – Festival in de Scheldevallei

STROOM – Festival in de Scheldevallei

Een zomer lang genieten

Van 21 juni tot 14 juli komt festival STROOM naar meer dan 20 Scheldegemeenten tussen Antwerpen en Gent. Het festival neemt je een hele zomer mee op een ontdekkingstocht met grote outdoor concerten, intieme muzikale belevenissen op toplocaties en discours rond duurzaamheid. 

Liefdesperikelen op het meer tijdens Midzomernacht

Het beginspektakel van het festival is al meteen een knaller. Het Donkmeer in Berlare wordt op 21 juni omgetoverd tot een uniek sprookjesachtig decor waarin het Symfonieorkest Vlaanderen, het vocaal ensemble Air4Six onder leiding van dirigent Risto Joost en de acteurskoppels Tom Van Dyck & Alice Reijs en Koen De Graeve & Ariane van Vliet je meenemen in de emotionele achtbaan van de liefde. Op de avond van de zomerzonnewende viert het festival de liefde met Mendelssohns feeërieke orkestmuziek bij Shakespeares romantische komedie A Midsummer Night’s Dream. Met aan het eind Mendelssohns beroemde bruiloftsmars. Prachtige muziek, een idyllische omgeving en zicht op het water: wat wil je nog meer?

browse.jpg
Het Donkmeer in Berlare

Belevingsconcerten

Ben je een echte muziekliefhebber? Pik dan minstens een van de vele concerten mee op iconische plaatsen in Scheldeland. Op woensdag 28 juni heb je bijvoorbeeld het concert Walsende Wijnen in de wijngaard van Wijngoed Rhode in Melle, met klarinettist én wijnsommelier Tom Wolfs. Tom schenkt je, samen met zijn collega’s van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, drie bijzondere wijnen in, telkens vergezeld van sprankelende muziek.

Ook Jazz aan de slotgracht, op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni onder de arcaden van het pas gerestaureerde Kasteel Wissekerke ziet er veelbelovend uit: een unieke gelegenheid om het kasteel opnieuw in volle glorie te bewonderen met het Nature & Jazz Gwen Cresens Quartet. Met songs en composities waar het water als rode draad doorheen stroomt, van de feestelijke Water Music van Händel tot De Zwarte Rivier van Wannes van de Velde.

Kasteel Wissekerke.jpg
Het Kasteel van Wissekerke

Oeverconcerten

Nog een voltreffer: de oeverconcerten van 1 tot en met 14 juli. Kies maar uit: van Wintam over Rupelmonde tot Klein-Willebroek, Wichelen en Lokeren: je vindt zeker wel een plaatsje waar de duurzame Stroomboot met zijn zinderende concerten aanmeert.

Prachtregio 

De organisatie van STROOM wil ook aandacht creëren voor de natuur rond de Scheldevallei. We gaan soms heel ver om overweldigd te worden door de natuur in het buitenland, maar in Scheldeland ligt de indrukwekkende natuur, uniek in Europa, op wandelafstand. Met het festival, maar ook nog lang erna, kun je dagenlang rustig genieten op verschillende locaties. Ontdek de prachtige ketting van blauwe en groene parels tussen Gent en Antwerpen, die voor velen nog onbekend en onbemind is. Geloof ons, het duurt niet lang voor de topnatuur, lieflijke dorpjes en statige kastelen je hart hebben veroverd!

Gentbrugse Meersen - David Samyn.jpg
Fietsers de Bunt.jpg
Fietsen door de Scheldevallei

Wandel- en fietsparadijs

Wat kun je hier allemaal beleven? Restaurants en cafeetjes langs het water, musea, kastelen, verborgen erfgoedpareltjes ... Van de Scheepswerven Baasrode tot het Emile Verhaeren Museum. En een enorm aanbod van wandel- en fietsroutes in de natuurgebieden van de Scheldevallei! Probeer een van deze zeven fietsroutes. Of koop meteen (voor een zacht prijsje) de volledige fietsgids Scheldevallei

Neem het ervan

Helemaal verliefd geworden op de regio? Maak er een meerdaagse vakantie van en boek een arrangement in een van de hotels, B&B's, Green Key logies en kampeerplekken. Inspiratie vind je op onze logeerpagina.

Tickets & info

STROOM in de Scheldevallei met tal van activiteiten tot midden juli. Meer info en tickets op www.festivalstroom.be