Van 25 augustus tot 30 september trakteren Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Scheldeland op gratis fiets- en wandelroutes en bierproeverijen, hoppluksessies en dorpsfeesten. (H)Op Smaak, dat is een maand lang bierplezier! Lees verder voor het programma in de Faluintjesstreek.

Van rank tot drank

Streekbierenfestival in Land van Aelst (Moorsel, Aalst) - 25 en 26 augustus 2018

Tijdens het streekbierenfestival in Moorsel kan je meer dan 70 verschillende bieren degusteren. Kom relaxen tijdens de muzikale optredens en sla een praatje met de aanwezige brouwers. ;-)

Ontdek het festival

Spot de groene hopstaken in de oudste hopregio van Vlaanderen!

Hopdag en plukwedstrijd (Meldert, Aalst) - 2 september 2018

De projectvereniging Hoperfgoed - 't Stakenhuis organiseert een bonte hopdag in het landelijke dorp Meldert (Aalst). Om 14u wordt daar een hopmonument ingehuldigd en vervolgens kan je deelnemen aan een heuse hopplukwedstrijd om 14u30. Wil je je plukkunsten ontdekken? Schrijf je dan nu in voor de wedstrijd, via e-mail: daniëlle.hanssens@aalst.be of telefonisch: 0475 21 78 17. 

P.S. Elke deelnemer ontvangt een hoppige verfrissing!

Schrijf je in

Witkap bier - Brouwerij Slaghmuylder

Hoppige fietsroute

Plan Bier Scheldeland

Aalst en Ninove zijn echte biersteden, in deze streek groeien hopstaken en brouwen kleine topbrouwers hun wereldbieren. Hier vind je ook het ‘beste bierrestaurant ter wereld’: "De Heeren van Liedekercke", met een bierkelder om U tegen te zeggen.

Bestel gratis de Plan Bier kaart Scheldeland, met 4 fietsroutes en 3 wandelroutes langs brouwerijen, cafeetjes en meer! 

Bestel de gratis brochure

Abdij Affligem

Hoppige wandelroute

Faluintjesstreekroute - Natuurgebied De Faluintjes

Ga op verkenning in de prachtige Faluintjesstreek met 4 wandelroutes in de groene long van Aalst. Proef nadien met volle teugen van al het lekkers dat de streek te bieden heeft: van bier en hoppescheuten tot hoppralines.

Bestel de Faluintjesstreekroute

Aalst vormt samen met de Vlaams-Brabantse gemeenten Affligem, Asse, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Opwijk de oudste hopregio van Vlaanderen. Tijdens de hopmaand staat er wel elk weekend iets op het programma.

Naar het volledige programma van (H)op Smaak

(H)op Smaak, een maand lang genieten van hop

Toerisme Scheldeland
Toerisme Scheldeland

Toerisme Scheldeland loodst je langs het water, de beste fietsroutes en leukste wandelroutes van de regio!