Zin om er een weekendje tussen uit te gaan en te proeven van al het lekkers dat de regio te bieden heeft? Laat je verwennen door de chefs van de Michelin restaurants die onze regio rijk is én maak je avond compleet met een overnachting in een van de logies in de buurt.  Om de dag erna, na een topontbijt, de omgeving te verkennen.
 
Wij geven je alvast deze 4 logeeradresjes voor een culinair weekendje weg in Scheldeland.
 

Culinair weekendje weg

 
(l) B&B Paellepelhoeve (r) Restaurant Hof ter Eycken*

B&B Paellepelhoeve – Ninove

Jouw ontdekkingstocht door Ninove, ‘de oudste, de stoutste, de wijste der steden' begint in B&B De Paellepelhoeve. Deze logeerplek met 6 studio's ligt in de Dendervallei en combineert de nabijheid van denderende stad Ninove met de rust van het groene landschap net buiten de stad.
 
 
Culinaire tip:
Heerlijk lunchen of dineren doe je in Hof ter Eycken* in Ninove, bij chef Philippe Vanheule en echtgenote Marita die het restaurant al meer dan 30 jaar runnen. Je tafelt er in het gezellige decor van een voormalige stoeterij, met een interieur dat doorspekt is met elementen die verwijzen naar het verleden van het gebouw.
 
 
(l) B&B Biotina I (r) Restaurant 't Truffeltje*

B&B Biotina – Lebbeke

Je logeert in een studio met terras, in de schaduw van de kerktoren van Lebbeke. Ontbijten doe je met producten uit de natuurwinkel van gastvrouw Tina.

Boek je verblijf

Culinaire tip:

In ’t Truffeltje* in Dendermonde proef je van de eigentijdse keuken van chef Pol Mariën. Hij verdedigt al sinds 1992 zijn ster met een hoogstaande Franse keuken. Dit pas heringerichte restaurant biedt je verfijnde gerechten en een sfeervol kader.

Reserveer je tafeltje 

(l) B&B 't Hoogste (r) Restaurant Eyckerhof*

B&B ’t Hoogste - Bornem

Els, Tom en hun kinderen ontvangen je graag in één van de drie kamers van hun gerenoveerde hoeve gelegen vlakbij de oevers van de Schelde.  Tijdens je verblijf kan je gebruik maken van de jacuzzi of een van de fietsen huren.
 
 
Culinaire tip:
Liefhebbers van de klassieke Franse keuken kunnen terecht in het restaurant Eyckerhof* in Bornem. Het is intussen 30 jaar geleden dat chef Ferdy Debecker en zijn vrouw Ann begonnen aan de renovatie van een oude hoeve. Het interieur en omgeving zorgen voor een gemoedelijke sfeer van rust en gezelligheid.

 

Reserveer je tafeltje

 
(l) B&B La Vie en Roses (r) Restaurant Kelderman*

B&B La Vie en Roses – Aalst

La Vie en Roses is een actieve rozenkwekerij en B&B gelegen in het rustige platteland van Moorsel, een deelgemeente van Aalst. De vijf sfeervolle gastenkamers zijn ondergebracht op de rozenkwekerij waar groen, rust en stilte centraal staat.

Boek je verblijf

Culinaire tip: 

Achter de statige gevel van restaurant ’t Overhamme* in Aalst zit een een strak, sfeervol interieur dat uitmondt in een prachtige groene tuin. De bereiden van chef Bogaert zijn modern, de smaken klassiek. 

Visrestaurant Kelderman* is al decennia lang een begrip in Aalst en omgeving. Patron en gastheer Peter Van den Driesschen verwelkomt er samen met zijn dynamisch team al meer dan 30 jaar met veel flair en enthousiasme zijn gasten. 

Boek je tafeltje bij Kelderman

Boek je tafeltje bij 't Overhamme

4x culinair weekendje weg

Toerisme Scheldeland
Toerisme Scheldeland

Toerisme Scheldeland loodst je langs het water, de beste fietsroutes en leukste wandelroutes van de regio!