Donkmeer

Marije en Romy zijn twee avontuurlijke meiden die samen de blog Travellovers.nl opstartten. Naast een passie voor reizen delen ze de interesse voor lekker eten en vinden ze het fijn om leuke hotspots in Nederland en omstreken te ontdekken. 

Samen gingen Marije en Romy culinair genieten en onthaasten in waterrijk Scheldeland. 

DAG 1

Donkmeer te Berlare

1. Rust opzoeken aan het donkmeer

Dat de omgeving van het Donkmeer een waar paradijs is voor wandel- en fietsliefhebbers merkten Marije en Romy al snel. Ze wandelden de 11 km lange Donkmeerroute en ontdekten zo de natuurpracht van de oude Scheldemeander Berlare Broek, het gecontroleerde overstromingsgebied Paardeweide en de Scheldedijk. Heb je het graag wat avontuurlijker? Dan kan je aan het Donkmeer ook bootje varen, kanoën of een waterfiets huren. Wat je ook kiest, met zicht op dit prachtige meer krijg je een instant vakantiegevoel. 

Restaurant Elvira

2. Paling eten bij restaurant Elvira

Bij een wandeling rond het Donkmeer mag ook een lunch bij één van de traditionele palingrestaurants niet ontbreken. Paling is immers dé streekspecialiteit bij uitstek en wordt hier op vele verschillende wijzen klaargemaakt. Marije en Romy kozen voor restaurant Elvira, één van de oudste café's van "den Donk" die intussen transformeerde tot een stijlvolle brasserie met mooi terras. 

Op de koffie bij restaurant Appelsveer

3. Met het veer naar Appels

Vanuit Berlare kan je makkelijk de veerboot nemen naar Appels (Dendermonde). Marije en Romy maakten hier dan ook aangenaam gebruik van en gingen er koffie drinken bij restaurant Appelsveer. In een gezellig klein bijgebouwtje naast het restaurant vind je een ijshuis waar ambachtelijk roomijs op grootmoeders wijze wordt gemaakt met melk van de nabijgelegen boerderij. Een aanrader om de groene omgeving tussen Berlare en Appels te verkennen is de Meersenwandelroute

Dineren bij restaurant Fleur de Lin

4. Dineren bij toprestaurant Fleur de Lin

Gaven we al mee dat Marije en Romy een passie voor lekker eten delen? 'S avonds gingen ze dineren bij Fleur de Lin, gelegen te Zele. Een schot in de roos want de chefkok van het restaurant won in 2017 de prestigieuze Bocuse d'Or. Ze genoten er van een viergangenmenu om u tegen te zeggen. Een smakelijke afsluiter van hun eerste dag Scheldeland.

Begijnenhuisje te Dendermonde

DAG 2

1. Werelderfgoed in Dendermonde

Op dag twee begaven Marije en Romy zich naar Dendermonde waar je, net als in Aalst en Ninove, heel wat erfgoedpareltjes terugvindt. Na een streekbiertje op de Grote Markt met zicht op het Vleeshuis, het Belfort en de Lakenhalle, bezochten ze het Sint-Alexiusbegijnhof.  Het Begijnhof vind je wat verderop in  het hart de stad en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op het prachtige binnenplein met 61 huisjes kan je een authentiek ingericht begijnenhuisje bezoeken en kom je meer te weten over het leven in de 19e eeuw.

Camping Groenpark

LOGIESTIP: CAMPING GROENPARK

Marije en Romy verbleven in een trekkershut op camping Groenpark, vlakbij het Donkmeer. Een leuke logeerplek voor wie in een groen kader op een rustige manier Scheldeland wil ontdekken. Naast een tiental trekkershutten beschikt de camping ook over verzorgde kampeerplaatsen. 

Boek je verblijf

MEER WETEN OVER ONTHAASTEN IN SCHELDELAND? LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL VAN TRAVELLOVERS.NL 

Zelf de natuurpracht van Scheldeland ontdekken?

Bestel de wandelnetwerkkaart Kalkense Meersen - Donkmeer

  • 165 km groene rust in een meander van de Schelde
  • Eindeloos stappen in de buurt van de Schelde tussen Wetteren en Dendermonde
  • Met gratis inspiratiegids met 3 kant- en klare wandellussen, streekinfo, en 10 toppers langs het wandelnetwerk

48u waterrijk Scheldeland

Marije en Romy
Marije en Romy

Marije en Romy zijn twee avontuurlijke meiden die samen de blog Travellovers.nl opstartten. Naast een passie voor reizen delen ze de interesse voor lekker eten en vinden ze het fijn om leuke hotspots in Nederland en omstreken te ontdekken.