Wat eind jaren negentig begon als een hobby van vader Vincent, groeide al snel uit tot een succesverhaal. Lees verder om de kennis te maken met de familie en brouwerij Dilewyns en ontdek hun 3 biertips in Scheldeland!

3 biertips van familie Dilewyns

“In Scheldeland zit bier brouwen gewoon in het bloed.”

Op de etiketten van het smakelijke Vicarisbier prijken de vier dochters van brouwer Vincent Dilewyns op het Ros Beiaard van Dendermonde. In het echte leven werkten ze de laatste jaren mee aan de successen van de brouwerij. In die mate zelfs dat Claire, een van de dochters, binnenkort het reilen en zeilen van de brouwerij voor haar rekening zal nemen.

Vlassenbroek

1. bezoek het schilderachtige Vlassenbroek, waar het heerlijk onthaasten is

Het natuurgebied Vlassenbroekse polder is gelegen in één van de meanders van de Schelde en bezit een grote verscheidenheid aan fauna en flora. Met de Scheldeverentocht fiets je van Schellebelle naar Dendermonde. Laat je overzetten, geniet van het verrassende groen, de veilige jaagpaden langs de rivier en de vele gezellige terrasjes.

Download de gratis route

De Heeren Van Liedekercke

2. uit eten in het beste bierrestaurant ter wereld

Combineer heerlijke streekbieren met lekkere gerechten in De Heeren Van Liedekercke in Denderleeuw, dat in 2013 verkozen werd tot ‘beste bierrestaurant ter wereld’.

Reserveer je tafel

Fietsen langs biersteden

3. bezoeken en degusteren

Bezoek met de fiets nabijgelegen brouwerijen zoals Bosteels, Slaghmuylder en Malheur. Met de Plan Bier Witkaproute fiets je in de biersteden Aalst en Ninove, waar de hopstaken groeien en kleine topbrouwers hun wereldbieren brouwen. Op je tocht proef je van erkende parels en ook het beste bierrestaurant ter wereld (zie tip 2) ligt op je route.

Download de gratis route

Logiestip: Hostellerie De Biek

Slapen in een voormalige brouwerij? Dat kan in hostellerie De Biek in Moorsel (Aalst). De voormalige brouwerij De Valck, die midden in het centrum van Moorsel ligt, is enige jaren geleden getransformeerd tot restaurant en hotel De Biek.

Boek je overnachting

Wil je meer tips van Scheldeland ambassadeurs? Bekijk hier de tips van de gastvrij en steengoed ambassadeurs.

Bestel nu je gratis Scheldeland vakantieboek

  • 3 reportages en talloze tips voor een weekendje weg
  • 7 gepassioneerde ambassadeurs nemen je mee
  • 12 kant-en-klare fiets- en wandelroutes

Bestel het vakantieboek

3 biertips van familie Dilewyns

Toerisme Scheldeland
Toerisme Scheldeland

Toerisme Scheldeland loodst je langs het water, de beste fietsroutes en leukste wandelroutes van de regio!