Berlare

Welkom in Berlare

Berlare is een toonbeeld van gezelligheid. Je voelt je hier vast als een paling in het water. En dat zeggen we niet zomaar. 

Zalig, die paling

Deze streek was jarenlang hét centrum van de paling. En hoewel er in deze streek geen paling meer gekweekt wordt, is het nog wel altijd dé culinaire hotspot voor palinggastronomie. Het loont dus de moeite om een tafeltje te boeken in een van de vele restaurantjes. In ’t groen of op wijze van de chef? Hier stelt de vis nooit teleur!

Donkmeer.jpg
Elvira Donkmeer Berlare1.jpg
Kasteel Berlare.jpg

Jij, in 't groen

Als je je buikje vol hebt gegeten, is het tijd om eropuit te trekken. Want niet de paling gedijt hier heerlijk in ’t groen, ook jij zal ervan genieten. De kilometers natuur die langs de Schelde op je liggen te wachten, zijn één langgerekte uitnodiging tot een goeie wandeltocht of een stevige fietstrip. 

Sporten of relaxen

Wandel of rij eens langs het mooie Donkmeer en bezoek de Eendenkooi. Hou daarna halt aan provinciaal domein Nieuwdonk – even verderop. Daar kan je naar hartenlust sporten en ontspannen met het hele gezin. Je verveelt je geen moment. Duik de zwemvijver in of hang de waaghals uit op het survivalparcours. Hier komt iedereen om naartoe om voluit te genieten.

Niewdonk Berlare.jpg
eendenkooi2-inge-van-den-heuvel.jpg

Even cultuur tanken

Hou je meer van cultuur, dan zet je ongetwijfeld Festivaria met stip in de agenda. Dit tweejaarlijkse festival biedt je een klepper van een openluchtvoorstelling, die jij je nog lang zal herinneren. En vergeet ook de Waterfeesten niet. Straf straattheater, kinderanimatie en tal van leuke activiteiten, pal aan het water? Daar moét jij natuurlijk bij zijn!

Ontdek Berlare

Met onze selectie
18 Resultaten gevonden