Botenverhuur Donkmeer

Natuur en water
Botenverhuur Donkmeer

Bootje varen op een van de grootste meren van Vlaanderen

Berlare
Straat + huisnummer
Kade, Donklaan
9290 Berlare
E-mail
Telefoonnummer
+32 9 367 94 59
Link

Vlakbij Provinciaal Recreatiedomein Nieuwdonk, vind je ook het Donkmeer. Deze uitgestrekte waterplas van maar liefst 86 hectare is een van de grootste meren in Vlaanderen. 30 procent daarvan is beschermd natuurgebied. 

De overige 56 hectare kan je volledig ontdekken. Met de boot, bijvoorbeeld. Want dankzij de botenverhuur kan je het Donkmeer voortaan bevaren als een echte zeeman.

Donkmeer.jpg

De boot in op het Donkmeer

Heb je uitgebreid genoten van de groene natuurpracht langs het Donkmeer? Rust dan even uit op de vele terrasjes aan de rand van het meer. Maar als ook dat begint te vervelen, kan je het grote meer ook nog op een andere manier ontdekken.

Aan de oevers van de plas vind je namelijk Botenverhuur Donkmeer, waar je bootjes kan huren in alle maten en vormen. Zo kan je zalig het water op, heerlijk ontspannen over het oppervlak glijden en een kleurtje vangen in de zon.

preview_Donkmeer_Berlare11.jpg

Welke boot kies jij?

Of je nu zelf de armen uit de mouwen wilt steken of de techniek het zware werk wilt laten doen, bij Botenverhuur Donkmeer is er vast een boot die bij je past. Zo kan je kiezen uit een makkelijk te bedienen motorboot waar je met z’n vieren in kan – of eentje waar wel 6 volwassenen in passen.

Train je liever je armspieren? Opteer dan voor een roeiboot of kano. De beenspieren op de proef stellen kan dan weer met een waterfiets. En voor wie het avontuur graag opzoekt, is er nog de Sup. Daarmee ga je rechtopstaand het water op, terwijl je jezelf voort peddelt – zonder je evenwicht te verliezen!

preview_Donkmeer_Berlare_Eendenkooi4.jpg

Vlot naar de Eendenkooi

Aan de overkant van de vijver ligt de Eendenkooi… Hier tref je niet alleen een leuke aaidierenweide waarop de kinderen kunnen ravotten met geitjes en een alpaca. Het is ook een oase van rust en een openluchtmuseum dat je onderdompelt in de geschiedenis van de eendenkooi én haar kooiman. Je spot er vast ook reigers en ooievaars. 

Via de elektrische overzetboot van Bootverhuur Donkmeer ben je er in geen tijd. Ga rustig zitten, zoef het water over en laat je varen door de ervaren kapitein. Natuurlijk brengt hetzelfde bootje je ook weer veilig terug naar je oorspronkelijke oever!

preview_TOV_Berlare_Donkmeer-1.jpg

Spring binnen in de Onthaalpoort

Genoeg gevaren? Dan kan je de rest van dit mooie gebied ontdekken. Aan de oevers van het Donkmeer is sinds kort een gloednieuwe onthaalpoort geopend. Hier leer je alles over de natuur en de geschiedenis van Berlare. Het is een trekpleister voor scholen en gezinnen, maar ook individuele bezoekers zijn van harte welkom.

Wil je nog wat blijven hangen in dit gebied? Provinciaal Recreatiedomein Nieuwdonk is vlakbij. Daar kan je zalig plonsen in de zwemvijver, relaxen op het zandstrand, ravotten in de speeltuin of een potje voetbal spelen op de speelweide. En natuurlijk breng je jouw picknick mee, die je hier in het groen gezellig kan verorberen.

preview_Berlare_Donkmeer-18.jpg

Kom bootje varen op het Donkmeer

Wil je het Donkmeer op een originele manier ontdekken? Huur dan snel een bootje bij Botenverhuur Donkmeer!