Fort van Liezele

Frederic Paulussen is een freelance fotograaf en blogger die zijn reizen maar wat graag met anderen deelt. Hij dook voor ons 48 uur in het oorlogsverleden van Scheldeland en ontdekte al snel dat er nog heel wat overblijfselen uit de "Groote Oorlog" zijn, waar het vandaag aangenaam vertoeven is.

De Groote Oorlog

 

Justitiepaleis Dendermonde

Dag 1

1. Dendermonde

Frederic koos als eerste stop voor Dendermonde, dat door de ravage die WOI er aanrichtte uitgeroepen werd tot één van de zeven martelaarssteden. Na een stevige maaltijd op de Grote Markt is het tijd om het toeristisch infokantoor in de prachtige Lakenhalle te bezoeken en op verkenning te gaan. Frederic deed dit via de wandeling "Dendermonde, ruïne aan Schelde en Dender", die je langs prachtige plekjes brengt waar vroeger hevig strijd werd geleverd.

Fort van Liezele

2. Fort van Liezele

Het imposante Fort van Liezele maakte vroeger deel uit van de fortengordel rond Antwerpen en is één van de best bewaarde forten. Vandaag is het een prachtige locatie met een heus landschapspark waar je ogen tekort komt. Naast een bezoek aan de tentoonstelling en het Fort zelf, kan je er net zoals Frederic ook genieten van de rust of een streekbiertje degusteren op het terras.

Yachtclub Volante

3. Dineren op het water

Bij Yachtclub Volante in Willebroek kan je dineren in een hippe donut boat. Als stuurman van je eigen bootje bepaal je zelf welke richting je uit vaart en zie je de omgeving op een heel andere manier. Of wat denk je van lekker dobberen op het water terwijl je geniet van een heerlijke maatijd. Klinkt idyllisch, niet?

Aalscholvers in de biezenweiden

Dag 2

1. Wandeling Biezenweiden

Na een nachtje slapen trekt Frederic er op uit in Willebroek. Hij kiest er voor het natuurgebied de Biezenweiden en gaat er aalscholvers spotten. Het gebied sluit aan bij provinciedomein Broek De Naeyer en is het hele jaar door een trekpleister voor vogels.

2. Sint-Pietersburcht

Vlakbij fietsknooppunt 80 ligt de "Schans van Puurs", vandaag beter bekend als de Sint-Pietersburcht. Honderd jaar na WOI is dit oorlogsrelict succesvol getransformeerd tot natuureducatief centrum met gezellig buitenterras en speelparadijs voor de kinderen. Het gebouw zelf is een verblijfplaats voor vleermuizen en open voor publiek tussen mei en september.

Zjateau Café

3. Zjateau Cafe

Als afsluiter maakt Frederic een stop in het hippe koffiehuis "Zjateau Café", gelegen in hartje Puurs. Het koffiehuis staat bekend om het huisgemaakte gebak en dessert, de verschillende ontbijtformules en een lichte lunch. Een echte aanrader.

Yachtclub Volante

LOGIESTIP: YACHTCLUB VOLANTE

Frederic verbleef bij Yachtclub Volante, een brasserie annex hotel in de jachthaven van het pittoreske Klein-Willebroek. Vakantiesfeer gegarandeerd!

Boek je verblijf

MEER WETEN OVER DE GROOTE OORLOG IN SCHELDELAND? LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL VAN FREDERIC PAULUSSEN

Zin om zelf in het oorlogsverleden van Scheldeland te duiken?

BESTEL SNEL DE GRATIS WANDELBROCHURE "100 JAAR GROOTE OORLOG" 

  • 4 themaroutes waarbij je telkens in een ander oorlogsverhaal belandt
  • Ga op stap in Aalst, Dendermonde, Puurs en Bornem
  • Gratis applicatie

Bestel de wandelbrochure

48 uur groote oorlog in Scheldeland

Frederic Paulussen
Frederic Paulussen

Frederic Paulussen is freelance fotograaf en blogger die zijn reizen graag door het oog van de lens met de wereld deelt.