B&B d'Apotheeke

B&B d'Apotheeke

Voormalige apotheek op de rand van Gent

Zwijnaarde
Capaciteit
6 Personen
Straat + huisnummer
Heerweg-zuid 1
9052 Zwijnaarde
E-mail
Telefoonnummer
+32 499 13 16 97
Reservation
Online boeken
Link

B&B d’ Apotheeke werd met de grootste zorg ondergebracht in een oude apothekerswoning. Waar vroeger een authentieke farmacie huisde, kan je vandaag met volle teugen genieten van het mooie, gezonde leven. 

Deze geschiedenis werd subtiel meegenomen in het verhaal van deze B&B. Diverse authentieke elementen fungeren als stille getuige van de boeiende verhalen die dit pand meedraagt. Hier in het mooie Zwijnaarde, vlak bij Gent, werd zo een plek gecreëerd om heerlijk te genieten.  

d'apotheeke decoratiejpg.jpg

Tussen de muren: luxe, sfeer en comfort

De ontbijtruimte op het gelijkvloers en de oergezellige lees- en televisiekamer op de eerste verdieping zijn zalig om tot rust te komen. De rustieke, elegante sfeer wordt versterkt door de vele knipoogjes naar het verleden van dit huis. 

Als apothekerswoning was dit ook vooral een gezinshuis. Dat is dan ook wat gastheer en -vrouw Patrick en Katrien hier met zorg hebben behouden. Je komt terecht in een gastvrije, warme omgeving die karakter uitstraalt op elke verdieping.

d'apotheeke.jpg

Comfortabel logeren, met oog voor detail

Het comfort van de gasten staat op elk moment centraal, en dat merk je tot in de kleinste details. zo werd bij de renovatie bijvoorbeeld gekozen voor warme, geluidsisolerende kurk. Op die manier geniet iedereen optimaal van een behaaglijke rust én een stijlvol logement.

Ook de drie gastkamers werden gedoopt met toepasselijke namen, passend bij dit concept. Zo verblijf je in Opium, Passiflora en Bella Donna. Alle kamers hebben een luxueuze boxspring en sprankelende badkamer met regendouche.

kamer b&b d'apotheeke.jpg

Ontdek de gastenkamers

De kalmerende werking van opium en opiaten verwijst naar de absolute rust die de Opiumkamer uitstraalt. Meer nog: zoals algemeen geweten helpen deze stoffen je ook om even aan de werkelijkheid te ontsnappen in een euforische roes. Dat is dan ook wat deze ruimte haar bezoekers aanbiedt. Opium staat ook symbool voor exotische mystiek en voor de hartstocht van de vrouw. Rust én passie staan hier dus allebei centraal.

De Passiflorabloem-kamer verwijst naar de gelijknamige bloem. De sfeer kalmeert en verzacht, zonder het aura van verboden vrucht. Toch zijn deze bloemen minstens even aanlokkelijk. Tijdens die ene dag dat ze bloeien, lokken ze een maximum aan bedwelmde insecten. Ook deze kamer heeft een ronduit unieke aantrekkingskracht. Een uiterst geschikt plekje om de dag te plukken.

Dan is er tenslotte nog de Bella Donna-kamer. Wolfskers of Bella Donna werd in de middeleeuwen ook wel als Heksenkruid bestempeld. De hallucinogene werking door het aanwezige atropine werd ook gebruikt als schoonheidsproduct voor vrouwen. Enig mooi, een tikkeltje gevaarlijk, maar vooral: een wonderlijke kamer.

ontbijt bij b&b d'apotheeke.jpg

…en dat is lang niet alles

D’Apotheeke verenigt een warm familiegevoel moeiteloos met persoonlijke ruimte en privacy. In deze unieke setting stelt het gastkoppel alles in het werk om een verblijf tot een zeldzame totaalervaring te verheffen.

‘s Ochtends geniet je van een smakelijk ontbijtje. Je wordt verwelkomd met een buffetje vol met versgebakken brood, koffie of thee, zelfbereide confituur, een artisanaal geitenkaasje… Specifieke noden of voorkeuren? Laat het de uitbaters gerust weten! Zij voorzien met plezier de nodige producten die jouw gezondheid ondersteunen.

d'apotheeke.jpg

Tast gerust toe!

Voel je een hongertje of een lichte dorst de kop opsteken? Goed nieuws: de koelkast in de ontbijtruimte is altijd goed gevuld met o.a. een streekbiertje, een fles wijn van zoon Laurens, frisdrank of bubbels. Na je deugddoende wandeling, fietstocht of stadsbezoekje plof je zalig neer op het zonovergoten terras. In de winter zal de knetterende haard niet alleen je lichaam opnieuw verwarmen. Voor sporters is er zelfs een fitnesskamer met hometrainer en loopband ter beschikking.

Gent Sint-Baafskathedraal David Samyn.jpg

Trek eropuit!

In de wijde omgeving vind je talloze prachtige fiets- en wandeltochten – wat dacht je bijvoorbeeld van de themafietsroute rond Van Eyck? Natuurlijk is ook een bezoek aan de bruisende kunststad Gent altijd een garantie voor een topdagje uit. Eropuit trekken met een rijkelijk gevulde picknickmand? Op simpel verzoek een dagje vooraf krijg je een heerlijke mand mee om te genieten waar jij dit verkiest.

salon d'apotheeke.jpg

Boek snel jouw verblijf!

Wil je ook de unieke charme van D’Apotheeke beleven? Boek dan nu jouw weekendje weg bij deze heerlijke B&B. Surf naar de website van het verblijf voor meer info over prijzen en beschikbaarheden.