Tower Hotel

Tower Hotel

Luxueus overnachten en ontbijten met uitzicht over Aalst

Aalst
Capaciteit
1 - 174 Personen
Straat + huisnummer
De Ridderstraat 51
9300 Aalst
E-mail
Telefoonnummer
+32 53 21 01 00
Reservation
Online boeken
Link

Stijlvol overnachten in hartje Aalst? Het kan in Tower Hotel, een modern en smaakvol ingericht hotel met 86 kamers, waaronder standaard kamers, appartementen en studio's, dat op een steenworp ligt van het stadscentrum en de winkelstraten. Ook de Grote Markt met zijn imposante Belfort, de prachtige Sint-Martinuskerk en alle andere bezienswaardigheden die de carnavalsstad te bieden heeft, liggen vlakbij. De perfecte uitvalsbasis dus om het historische stadscentrum van Aalst te verkennen!

Bovendien ligt Tower Hotel op wandelafstand van het station van Aalst en op minder dan 10 minuten rijden van de E40. Omdat het net aan de rand van de verkeersvrije zone ligt, kan je het gemakkelijk met de auto bereiken. En je kan er ook je fiets veilig stallen. Ideaal voor wie er als wielertoerist op uit wil trekken om de mooie en groene streek rond de Ajuinstad te verkennen.

Onthaal Tower Hotel Aalst.jpg

Pure verwennerij

Tower Hotel heeft echt alles in huis om je verblijf in Aalst onvergetelijk te maken: een gezellige hotelbar met vuurplaats en een zonovergoten ontbijtzaal met dakterras op de bovenste verdieping, zodat je ’s ochtends bij koffie en croissants van een adembenemend uitzicht op Aalst en de gemeenten errond kan genieten. Wedden dat je goedgeluimd aan je dag begint?

Overnachten in Tower Hotel Aalst staat gelijk aan zorgeloos genieten in alle luxe en comfort. Het hotel heeft vijf verschillende types luxueus afgewerkte kamers die allemaal zijn voorzien van een eigen badkamer met inloopdouche en/of ligbad, slippers, haardroger en een assortiment verfijnde badproducten. En ook een flatscreentelevisie, een kluisje en airconditioning behoren tot de standaard uitrusting. Zo ben je gegarandeerd goed uitgerust om Aalst te gaan ontdekken.

Aalst Carnaval.jpg

Wie Aalst zegt …

Aalst staat wijd en zijd bekend als dé Belgische carnavalsstad bij uitstek. Elk jaar - tijdens de drie dagen voor Aswoensdag - houdt dit unieke volksfeest de stad en haar inwoners drie dagen en drie nachten lang in de ban. Het absolute hoogtepunt? De optocht van de Voil Janetten op dinsdag en de afsluitende Popverbranding op de Grote Markt.

Heb je het carnaval gemist? Geen nood, in 't Gasthuys - Stedelijk Museum kan je het hele jaar door een tentoonstelling over dit volksfeest in Aalst bezoeken. Is je honger daarna nog altijd niet helemaal gestild? Breng een bezoek aan de Carnavalswerkhallen, de plek waar de Aalsterse carnavalsgroepen het hele jaar door met hart en ziel aan hun praalwagens werken.

Grote Markt Aalst.jpg

Bloeiende stad aan de Dender

De grauwe industriestad die Aalst ooit was, groeide in de loop der jaren uit tot een moderne en bloeiende centrumstad die erg veel te bieden heeft. De stad aan de Dender heeft zichzelf heruitgevonden, maar zonder daarbij zijn rijke geschiedenis uit het oog te verliezen. Dirk Martens, Adolf Daens en zijn broer Pieter, Louis Paul Boon … Het zijn bekende historische figuren die in Aalst stuk voor stuk gekoesterd worden. Ga eens op zoek naar hun standbeelden!

De geschiedenis kan je in Aalst ook aflezen aan de vele historische gebouwen die er te vinden zijn. Denk maar aan de Grote Markt met het Oud Schepenhuis, de Borse van Amsterdam en het middeleeuwse Belfort, waarvan de toren op de lijst van UNESCO-Werelderfgoed staat. Niet te missen!

Ondineke Bier Glazen Toren
Standbeeld Ondineke

Boon en Rubens

Op de binnenplaats van het stadhuis kan je het standbeeld bewonderen van Ondineke, het hoofdpersonage uit 'De Kapellekensbaan' van Louis Paul Boon dat ook haar naam gaf aan een blond bier van hoge gisting. Stap zeker eens binnen in een van de vele cafés in de buurt om dit typisch Aalsterse bier te degusteren!

Wat verderop ligt de Sint-Martinuskerk, een kerk met de allures van een kathedraal, waar priester Daens zijn eerste mis opdroeg en zijn donderpreken gaf. Je kan er ook het schilderij De Pestlijders van Pieter Paul Rubens bewonderen. Valt het weer wat tegen? Ga schuilen in 't Gasthuys - Stedelijk Museum op de Oude Vismarkt, reis er doorheen de tijd en ontdek de bewogen geschiedenis van de stad.

Dendervallei Aalst.jpg

Verken de groene omgeving

Aalst mag dan van oudsher een industriestad zijn, de omgeving van de Oost-Vlaamse stad is overwegend groen. Heb je zin in wat beweging? Ga wandelen of fietsen langs de Dender en laat je vervoeren door het rurale karakter van de streek en de middeleeuwse dorpen die er her en der langs de waterweg liggen. En ook het Pajottenland en de prachtige landschappen van Scheldeland liggen binnen fietsbereik. Kortom, er zijn wandel- en fietsroutes in overvloed en tal van bossen en natuurgebieden waar je helemaal tot rust kan komen.

Kravaalbos.jpg

Hop hop Faluintjes!

Onze tip voor een leuke dagtrip? Maak een tocht door de Faluintjesstreek, en ga op stap via de Kravaalbos Wandelroute. De Faluintjes bestaan uit de deelgemeentes Moorsel, Baardegem, Meldert en Herdersem en heeft een roemrijk verleden als Vlaams epicentrum van de hopteelt. Vandaag de dag is de hopteelt grotendeels verdwenen maar her en der zie je er nog restanten van. Zo kwamen de paters van de abdij in Affligem hier het groene goud zoeken dat de basis vormde voor hun alom geprezen gerstenat. Vergeet niet onderweg ook even halt te houden om ervan te proeven!

Ontbijtruimte Tower Hotel Aalst.jpg

Kom logeren in Tower Hotel

Stof genoeg voor een gevarieerd verblijf in Aalst en de groene Dendervallei. Neem een zeker een kijkje op de website van Tower Hotel en boek er één van de prachtige kamers.