Hotel De Croone

Hotel De Croone

Op en top verzorgd familiaal hotel in hartje Ninove

Ninove
Capaciteit
36 Personen
Straat + huisnummer
Geraardsbergsestraat 49-53
9400 Ninove
E-mail
Telefoonnummer
+32 54 33 30 03
Link

'De oudste, de stoutste en de wijste der steden': zo omschreef geschiedschrijver Sanderus Ninove al in 1644. De hoogste tijd dus om te ontdekken wat het hartelijke provinciestadje aan de Dender vandaag zoal in zijn mars heeft. Met het charmante familiale hotel De Croone heb je alvast een uitgelezen uitvalsbasis.

Centraal gelegen

Het denderende Ninove is niet alleen de meest zuidelijke gemeente van Scheldeland, het grenst ook nog eens aan de Vlaamse Ardennen én het Pajottenland. Bovendien sta je met de auto of de trein zo in bruisende steden als Mechelen en Gent. Voor een meerdaagse trip in de Dendervallei en de ruime omgeving zit je in Ninove dus meer dan gebeiteld.

foto_kamer_.jpg

Oase in de stad

Zeker als je voor Hotel De Croone kiest! Dit wonderlijke adresje in het hart van de stad heeft alles in huis voor een ontspannen en zorgeloos verblijf: 19 met veel liefde gerenoveerde kamers, een oprecht vriendelijke service en een intieme, gemoedelijke sfeer. Heb je een stresserende reis achter de rug? De bar van Hotel De Croone is de ideale plek om met een drankje helemaal tot rust te komen. In het sfeervolle en recent vernieuwde restaurant kan je terecht voor een uitgebreide bistrokaart met weeksuggesties of voor een maandelijks wisselend gastronomisch meerkeuzemenu. Heerlijk dineren voor een absolute topprijs: wat wil je nog meer?

Single, double, twin of double large: in de smaakvol gedecoreerde en smetteloos schone kamers geniet je van een comfortabel bed, warme aardetinten en een authentieke houten vloer. Stuk voor stuk zijn ze ook uitgerust met airconditioning, een televisie, een minibar, een telefoon en een eigen badkamer. En dat alles voor een bijzonder aantrekkelijke prijs!

Koepoort ninove
De Koepoort in het centrum van Ninove
abdij kerk ninove
Monument op het Kerkplein aan de abdijkerk

Shoppen … of cultuurhoppen?

Na het verkwikkende ontbijt ben je helemaal opgeladen voor een dagje Ninove. Koopjes scoren kan zowel in de oude stadskern als in het Ninia Shopping Center, dat letterlijk om de hoek van Hotel De Croone ligt. Heb je meer zin in een streepje cultuur? Het toeristisch bezoekerscentrum in de 18de-eeuwse Hospitaalkapel is een prima startpunt. Leuke bonus: je kan er meteen ook kennismaken met de zes Ninoofse stadsreuzen. Andere must-sees zijn de monumentale, barokke Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk (het enige restant van de voormalige norbertijnenabdij), de Koepoort (de laatste overgebleven stadspoort), het neoclassicistische oude stadhuis met de Ninoofse beiaard en de vele historische gevels in de gezellige straatjes.

Dender pollare ninove
Zwarte Fleschbrug over de Dender in Pollare
neigembos ninove meerbeke
Vlondertrap in Neigembos

De wijde wereld in

Verder is het zalig flaneren langs de meanderende Dender, die de stad sierlijk doormidden klieft. Welke richting je ook kiest, de fiets brengt je in een oogwenk in een verrassend ongerept en groen meersenlandschap. Stroomopwaarts arriveer je na zo'n 15 km in het pittoreske Geraardsbergen, met zijn legendarische Muur, zijn onweerstaanbaar lekkere mattentaarten en provinciaal domein De Gavers. Her en der zijn er langs de Dender trouwens aanlegsteigers met alle nodige infrastructuur voor de pleziervaart.

Zoek je nog een wandeltip? Op amper 4 km van Ninove vind je het 72 ha grote Neigembos, een fabelachtig stukje natuur. Met zijn diepe holle wegen, zijn eeuwenoude eiken en beuken en zijn uitdagende reliëf vol trapjes en knuppelpaadjes, is dit een wonderbaarlijk overblijfsel van het imposante Kolenwoud, dat zich ooit over heel centraal-België uitstrekte. Ben je hier in het voorjaar? Kom dan zeker eens kijken hoe vele duizenden boshyacinten het bos in een prachtig paars tapijt hullen. 

Klaar om je verblijf te boeken?

Voel je het kriebelen om vanuit Hotel De Croone de fraaie Denderstad Ninove en de ruime omgeving te verkennen? Check dan nu de website voor een overzicht van de beschikbaarheden en prijzen.