Hotel Marie Marie

Hotel Marie Marie

Stadspaleis in hartje Dendermonde

Dendermonde
Capaciteit
16 Personen
Straat + huisnummer
KERKSTRAAT 68 bus 1
9200 Dendermonde
E-mail
Link

Als je in stijl wil logeren, is hotel Marie Marie geknipt voor jou. Het smaakvol gerestaureerde stadspaleisje ligt in de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in hartje Dendermonde. Je kunt er alle bezienswaardigheden van de stad te voet verkennen.

Monumentaal

Het heeft drie jaar bloed, zweet en tranen gekost, maar het resultaat mag er zijn. Boetiekhotel Marie Marie is een smaakvol gerestaureerd architecturaal pareltje vlak bij de Grote Markt. De imposante gevel is volgens Onroerend Erfgoed monumentaal en beeldbepalend voor de omgeving. Binnenin zie je nog overal de luxueuze en verfijnde materialen van de rijke bourgeoisie. Van de oorspronkelijke mozaïekvloer in de inkomhal, het kunstige smeedwerk van de voordeur tot de marmeren lambriseringen: je kijkt je ogen uit.

hotel marie marie dendermonde
hotel marie marie dendermonde

Marie x2

Vanwaar de naam Marie Marie? Omdat eigenaars Janis en Jochen allebei Marie als tweede naam hebben. Beiden zijn gepokt en gemazeld in de Dendermondse horeca en vielen als een blok voor het statige herenhuis dat ooit nog de woning van advocaat Georges De Vos was. De naam zegt u waarschijnlijk niets, maar hij was degene aan wie Arsène Goedertier op zijn sterfbed bekende dat hij wist waar het gestolen paneel van het Lam Gods zich bevond. Complotdenkers gelieve zich te onthouden: de kans dat het paneel te vinden is in dit gebouw, is na de grondige renovatie nihil.

Smaakvolle luxe

Comfortabel is het hotel zeker. Je slaapt hier in statige kamers met hoge plafonds en warme plankenvloeren die baden in het licht. Het moderne, kwalitatief hoogstaande meubilair past wonderwel bij de oorspronkelijke elementen. Elke kamer heeft een ander kleurtoets, telkens gecombineerd met zwarte accenten. Alles straalt smaakvolle luxe uit.

Zelfs de ‘standaardkamers’ met inloopregendouche en smart tv zijn allesbehalve standaard: de neiging tot cocoonen is bijna onweerstaanbaar. Ook de ruime superior kamers met vrijstaand bad voelen warm en gezellig aan. Maar als je echt in luxe wil baden, kies je voor de Deluxe suite met grote openslaande ramen. Je hoeft niet te kiezen tussen bad of regendouche, je krijgt ze allebei. De uitnodigende kamer heeft een eigen terras met uitzicht over de hoofdstraat van Dendermonde. Dit is onder twijfel de meest romantische ruimte van het hotel – en wie weet van heel Dendermonde!

hotel marie marie dendermonde
hotel marie marie dendermonde

Ontbijten in stijl

Ook de ontbijtruimte op de benedenverdieping is met smaak aangekleed. De oorspronkelijke parketvloer is behouden en hier en daar merk je een art-decotoets. Je kunt hier uitgebreid ontbijten of een lunchpakket meenemen voor als je gaat wandelen of fietsen. Je fietsen staan hier overigens veilig in de fietsberging. En er is een huislift! De kamers zijn niet speciaal ingericht voor personen met een beperking maar zijn in principe ruim genoeg voor rolstoelgebruikers.

Bruisende gezelligheid

Ook de ligging is niet mis. Vanuit het hotel kijk je uit op een Dendermonds monument: de imposante Onze-Lieve-Vrouwekerk waar je een echte Antoon van Dyck kunt bewonderen. Even verderop ligt de Grote Mark vol gezellige cafeetjes en restaurants. Jazzliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. Jazz Centrum Vlaanderen heeft hier niet voor niets zijn uitvalsbasis, vlak naast de Honky Tonk Jazzclub.

begijnhof-9.jpg
Ros Beiaardommegan.jpg

Rijke geschiedenis

In Dendermonde vind je haast om elke hoek een getuige van de rijke stadsgeschiedenis. Het Unesco-werelderfgoed is hier alomtegenwoordig met het Sint-Alexiusbegijnhof uit 1288, het 14de-eeuwse belfort en de lakenhalle. Vanop de top heb je een fraai uitzicht over de stad en de omgeving. En natuurlijk is dit de stad van de Ros Beiaardommegang, die maar eens om de tien jaar plaatsvindt. Heb je je afspraak met de geschiedenis gemist, dan kun je de jaarlijkse reuzenommegang Katuit bewonderen, een echt folkloristisch pareltje.

Prachtige omgeving

Dendermonde, zoals bekend de plaats waar de Dender en de Schelde samenvloeien, is de ideale uitvalsbasis om beide rivierlandschappen per fiets of te voet te verkennen. Verken bijvoorbeeld een natuurparel als het Oud Kloosterbos, of stippel je eigen wandeling uit. Per fiets liggen onder meer de Ros Beiaard fietsroute en de fietsroute van Dendermonde naar Aalst voor de hand.

david-1.jpg
Venga SUP yoga 5.jpg

Waterpret

Maar waarom wandelen en fietsen als je de stad ook vanop het water kunt verkennen? Het geeft je een heel ander perspectief op de omgeving. Je kunt kiezen tussen kajak, kano, SUP of zelfs een vlot om rustig te dobberen op de Dendermondse binnenwateren, een cavaatje in de hand. Contacteer Venga of Denderkajak en laat de waterpret beginnen!

Boek een droomverblijf in hartje Dendermonde

Logeren in comfortabele luxe: wie wil dat nu niet? Marie Marie ontvangt je met open armen. Prijzen en beschikbaarheden vind je hier.