Een regio vol rivieren en waterwegen die zich rustig een weg door het landschap banen, dat is waar Scheldeland voor staat. Laat je meevoeren op het ritme van de Schelde, de Dender en de Rupel en ontdek Scheldeland van langs en op het water.

In deze 5 logies logeer je vlakbij het water, de ideale uitvalsbasis voor wie langs het water wil fietsen of wandelen.

LOGIES AAN HET WATER

Pitkamperen aan de Notelaer

Pitkamperen - Bornem

Nog tot 15 september kan je kamperen naast de Schelde in één van de vier boomtenten die speciaal op het domein van paviljoen De Notelaer in Hingene werden opgehangen. Dit achttiende-eeuwse pareltje langs de Schelde wordt even jouw kampeerterrein. Een aanrader voor kleine avonturiers en rustzoekers!

Boek je verblijf

B&B Beatrice en Marcus

B&B Beatrice & Marcus - Sint-Amandsberg (Gent)

Vlakbij de oevers van de Schelde én kunststad Gent logeer je in deze B&B met in het interieur een collage van souvenirs uit Afrika, hebbedingetjes en eigen werkjes. Combineer je bezoek aan de stad met een fietstocht langs de Schelde met een van de routes uit de nieuwe fietsgids Overstromen.

Boek je verblijf 

 

 

Hotel Yachtclub Volante

HOTEL YACHTCLUB VOLANTE - WILLEBROEK

In de jachthaven van het pittoreske Klein-Willebroek ligt deze brasserie annex hotel aan de oevers van de Rupel. Je dineert hier niet enkel aan, maar ook op het water met een donut boat waarmee je ronddobbert in de haven.

Boek je verblijf 

Vakantiewoning Het Meerzicht

Vakantiewoning Het Meerzicht - Berlare

Je verblijft aan de oever van het Donkmeer, een locatie waar je het vakantiegevoel meteen te pakken krijgt. Op en rond het meer kan je varen, vissen, wandelen en fietsen én proeven van de streekspecialiteit paling. Nog meer Scheldenatuur ontdekken doe je met de wandelnetwerkkaart Kalkense Meersen-Donkmeer.

Boek je verblijf 

 

B&B Chillann

B&B Chillann - Denderleeuw

Met zijn unieke ligging op de oever van de Dender kan je bij Chillann ten volle genieten van de stilte van het water. Hier sta je op en ontbijt je met zicht op de Dender en de landelijke omgeving. Een leuk extraatje is de sloep die je er kan huren voor een boottochtje op de Dender.

Boek je verblijf

ZIN GEKREGEN IN EEN WEEKENDJE WEG MET JE FAMILIE OF VRIENDEN? BEKIJK HIER HET VOLLEDIGE LOGIESAANBOD.

5x logeren aan het water

Toerisme Scheldeland
Toerisme Scheldeland

Toerisme Scheldeland loodst je langs het water, de beste fietsroutes en leukste wandelroutes van de regio!