Ook dit jaar staan we weer allemaal te trappelen om de mooie paarsblauwe boshyacinten te bewonderen. Scheldeland heeft op eigen grondgebied maar liefst twee bossen waar de blauwe kousjes in het voorjaar zorgen voor een kleurrijk schouwspel. Kies eens niet het drukke Hallerbos, maar bezoek één van onze rustige bossen.

Boshyacinten spotten in Scheldeland

Boshyacinten in het Kravaalbos

Kravaalbos (Meldert)

Het Kravaalbos is een verscholen natuurpareltje, gelegen op de grens van twee provincies. Het bos maakt deel uit van het vroegere koolwoud. Ook door de steengroeven kreeg het bos tijdens de middeleeuwen grote bekendheid. De wilde hyacinten toveren het bos om tot een echt magisch blauwpaars tapijt. 
 
Kravaalbosroute

Op stap met de Kravaalbosroute

Volg onze Kravaalbosroute en geniet van de prachtige natuur en mooie uitzichten. De wandeling start in Meldert, aan café Bij Stinne. Onderweg passeer je ook vele hopranken, de regio werd jarenlang door hopstaken gedomineerd. De wandelroute bedraagt 7,9 km.
 
Hof den Tuitelaar & Bij Stinne

Je dorst lessen

Het startpunt van de Kravaalbosroute, café Bij Stinne is precies vergroeid met het natuurgebied en ideaal voor het proeven van een streekbiertje. Een echte zaak met een ziel is Hof den Tuitelaar. Deze oude brouwerij werd omgebouwd tot een gezellige herberg. Brasserie ’t Vertier is een stijlvolle zaak met een gevarieerde mix aan klassiekers.

Neigembos

Neigembos (Meerbeke)

Het Neigembos maakt net zoals het Kravaalbos ook deel uit van het oude Kolenwoud. Elk voorjaar zorgen de boshyacinten ook hier voor een heel bijzonder landschap. In de lente kleurt het bos niet alleen paarsblauw, maar ook geel en wit door de wilde narcissen en daslook. 
 
Boshyacinten in het Neigembos

Wandelen in het Neigembos

Verken onze nieuwe wandellus van 10,8 km die start aan het Neigembos. Wandel door het glooiende bos en geniet van de prachtige omgeving waarbij je voorbijkomt aan de kapel van Bevingen en het Kasteel van Neigem. Op de route vind je Bistro PR.
 
Boshyacinten

de 4 geboden in de bossen

Blijf op de wandelpaden.

Gooi je afval in de vuilnisbak.

Houd je hond aan de leiband.

Pluk geen bloemen.

 

 

In samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos | Het hyacintenfestival

Boshyacinten in Scheldeland

Toerisme Scheldeland
Toerisme Scheldeland

Toerisme Scheldeland loodst je langs het water, de beste fietsroutes en leukste wandelroutes van de regio!