Jeugdverblijfcentrum Schotte

Jeugdverblijfcentrum Schotte

Toegankelijk en avontuurlijk verblijven in de groene long rond Aalst

Aalst
Capaciteit
1 - 55 Personen
Accessibility
Toegankelijkheidslabel A
Straat + huisnummer
Kapellekensbaan 14
9300 Aalst
E-mail
Telefoonnummer
0460200840
Reservation
Online boeken
Link

Hou je van sportieve, groene en avontuurlijke vakanties, maar zet je tegelijk ook al eens graag een stapje in de wijde wereld? Kan je met andere woorden maar moeilijk kiezen tussen stad en natuur? Dan is Jeugdverblijfcentrum Schotte in Aalst dé ideale plek voor jou en bij uitbreiding je hele familie!

JVC Schotte.jpg

Betaalbaar én onvergetelijk

De voormalige directeurswoning van leerlooierij Schotte werd door de lokale Scouts en Gidsen Sint-Kristoffel omgebouwd tot een jeugdverblijfcentrum met A-label en fungeert vandaag als vakantiecentrum voor onder meer jeugdbewegingen, sportclubs en taalkampen. Maar je kan er ook terecht als je met een groot gezin toch betaalbaar op vakantie wil of als je eens met de hele familie – alle kinderen en kleinkinderen incluis – samen een onvergetelijke vakantie wil beleven.

JVC Schotte Aalst overzicht.jpg

Groen, groener, groenst

De eerste grote troef van Jeugdverblijfcentrum Schotte is de ligging: midden in de groene long van Aalst, langs de rivier de Dender, vlak bij het mooie stadspark van Aalst en tussen de natuurgebieden Osbroek en de Gerstjens. Ook het wonderlijke Kravaalbos met zijn zee van paarse hyacinten ligt binnen handbereik. Perfect dus om even de stad te ontvluchten, lange boswandelingen te maken, van de natuur te genieten en de lokale fauna en flora te ontdekken.

Aan de overkant van de rivier – midden in natuurgebied Gerstjens - ligt trouwens het Speelbos, een 4 ha grote speelzone compleet met hangbruggen, wallen, grachten en knuppelpaden. Je vindt er ook een buitenmaatse megapicknickbank waaraan je ’s middags met de hele groep of met je hele familie kan samenzitten om van een lunch te genieten. En vlak bij is er zelfs een heuse vleermuizenkelder.

Klimschouw The Outsider Aalst.jpg

Avontuur bij The Outsider

Maar ook sportievelingen en avonturiers zullen hier hun gading vinden. Je logeert immers naast het ultramodern sportcentrum Schotte met een ruim aanbod aan sporthallen en -velden. Aan de andere kant van het centrum vind je The Outsider, een avonturenpark met een toegankelijk aanbod waar je kan kajakken of vlotvaren op de Dender, kan klimmen op een oude fabrieksschouw of avonturentorens. Of wat dacht je van de riverbikes waarmee je op het water fietst en de omgeving op een heel ander manier leert kennen?

Carnavalskoppen infokantoor Toerisme Aalst.jpg

Stadszoektocht en werelderfgoed

Ook het mooie en historische stadscentrum van Aalst ligt op een steenworp. Ooit een grauwe industriestad, maar met de jaren uitgegroeid tot een moderne en bloeiende stad die veel te bieden heeft. De stad aan de Dender vond zichzelf opnieuw uit, zonder daarbij zijn rijke geschiedenis uit het oog te verliezen. Dirk Martens, Adolf Daens en zijn broer Pieter, Louis Paul Boon … Het zijn bekende historische figuren die in de carnavalsstad gekoesterd worden. Een tip voor een leuke stadszoektocht? Ga langs in het infokantoor van Visit Aalst op de Hopmarkt en laat je op weg zetten!

In de binnenstad maak je kennis met de vele historische gebouwen zoals het oudste bewaarde schepenhuis van de Nederlanden, het gebiedshuisje, de sierlijke belforttoren en de Borse van Amsterdam. Ook de Sint-Martinuskerk met het schilderij De Pestlijders van Pieter Paul Rubens is een pareltje om te bezoeken.

Cimorné_Velodroom_Aalst.jpg

Leuke plekjes in de binnenstad

Gek op fietsen? Dan mag een bezoek aan het hippe Cimorné niet ontbreken. Deze ontmoetingsplaats in het hart van Aalst is een broedplaats voor vakmanschap en creativiteit. In de voormalige glasslijperij kan je een fiets huren, laten herstellen of een uniek nieuw of tweedehands exemplaar op de kop tikken. Het pronkstuk is de grote houten wielerpiste die centraal in de ruimte staat. 

Heb je honger of dorst gekregen van het rondtoeren op je tweewieler? Dan kan je halthouden bij Villa Vilander, een hippe brunchplek waar je in een feeërieke sfeer smult van heerlijke pizza’s uit de houtoven of van een verfrissend drankje geniet. En terwijl ze op hun pizza wachten, kunnen je kinderen er veilig ravotten in de omheinde tuin van de villa. Een aanrader!

JVC Schotte Aalst.jpg

Boek jouw overnachting in Jeugdverblijfcentrum Schotte!

Wil je meer informatie of meteen je overnachting boeken? Surf naar de website Jeugdverblijfcentrum Schotte voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheden.