Stoomtrein Dendermonde-Puurs

Erfgoed
Stoomtrein Dendermonde-Puurs

De stoomtrein dendert naar Dendermonde en Puurs

Dendermonde
Straat + huisnummer
Fabriekstraat 118
9200 Dendermonde
E-mail
Telefoonnummer
+32 52 33 02 23
Link

Kedeng, Kedeng! Daar komt de stoomtrein aan gepuft. Hij sleept een rookpluim achter zich aan die rustig maar zeker wegwaait in de wolken. Het stalen gevaarte dendert en sjokt, komt tot stilstand met piepende remmen en staat glimmend voor het perron te wachten. Stap jij in?

36823913_10209016798896059_1057976094273044480_o.jpg

Geweldige verzameling treinen

Natuurlijk! Want wie weigert er nu een ritje in een authentieke stroomtrein, die de sfeer en de grandeur van vroeger uitademt? Niemand, toch? Als een tocht met een antieke stoomtrein je goed in de oren klinkt, zet dan koers richting Dendermonde. 

Daar vind je namelijk een geweldig eerbetoon aan de trein. Met stoomlocomotieven, diesellocomotieven en ouderwetse rijtuigen die barsten van de charme. Dankzij deze activiteit word je helemaal ondergedompeld in het industriële verleden van de regio. Het fluitsignaal is gegeven: zorg dat je in je coupé zit!

Kopie van header nieuwe websites - stoomtrein.jpg

Tuf eens door Scheldeland

Vandaag rij jij over een 14 kilometer lange spoorlijn die zich doorheen Scheldeland kronkelt. Je kan aan boord stappen van een échte stoomtrein – elke zondag in juli, augustus en september. Vergeet niet af te stappen in een van de stations waar je charmante dorpjes ontdekt. Verken de streek te voet of met de fiets, hou halt in een van de horecazaken in de buurt of ga de weelderige natuur van Scheldeland ontdekken!

Sinds 1977 organiseert de vzw Stoomtrein Dendermonde-Puurs deze unieke ritjes. Hun doel: het historisch spoorwegmateriaal in stand houden en bezoekers een onnavolgbare beleving aanbieden. Je kan opstappen én afstappen in Baasrode-Noord, Sint-Amands en Oppuurs. Voor de exacte vertrektijden kijk je best op de website van Stoomtrein Dendermonde-Puurs!

2.jpg

Haal alles uit je bezoek

Wil je écht genieten van je bezoekje aan de Stoomtrein Dendermonde-Puurs, of heb je iets speciaals te vieren? Dan kan je kiezen voor een uniek arrangement met het hele gezelschap. Zo kan je een volledige trein huren voor jouw feest of evenement. Organiseer een onvergetelijke bedrijfsuitstap, vier je verjaardag of trouw en combineer de activiteit met een bezoekje aan een van de musea, bedrijven of horecazaken in de buurt. 

preview_4fecaef151274d26abe67542ea6d107bec16ed46e6c1483faf11d5947e861b48879409333f8d4235853bced23cd4c443.jpg

De teletijdmachine in

Nog een mogelijkheid: fotoshoots! Het museum zet z’n deuren open voor feestvarkens die een geweldig aandenken zoeken voor hun perfecte dag. Trouwfoto’s, communiefoto’s, bedrijfsfoto’s… Alles kan, na afspraak!

Als je écht de teletijdmachine in wilt, boek dan het arrangement 'Stoker voor één dag'. Hiermee flits je terug naar het jaar 1900 en ga je aan de slag als stoker van een échte stoomtrein. Geen makkelijke klus, maar eentje die heel wat kracht en doorzettingsvermogen vereist. Trek zeker je oude kleren aan, want het is soms een vuil werkje!

Stoomtrein Dendermonde - Puurs
Stoomtrein Dendermonde - Puurs

Ervaar zelf deze ontzettend leuke trip!

Een ritje met een stoomtrein van Stoomtrein Dendermonde-Puurs is een geweldige beleving. Kom langs met het hele gezin, boek een arrangement met je bedrijf of bewonder op je eentje het industriële erfgoed van onze spoorwegen.