Denderkajak

Natuur en water
Denderkajak

Kajakken op de Oude Dender: een denderend idee!

Dendermonde
Straat + huisnummer
Saske
9200 Dendermonde
E-mail
Telefoonnummer
+32 477 74 93 28
Link

Jij bekijkt de dingen graag al eens van een andere kant, toch? Wel, dan hebben we de perfecte activiteit voor je klaar staan. In plaats van een klassieke tocht doorheen de stad, duik jij het water op in een kajak. Je peddelt op eigen kracht over de Oude Dender, glijdt sierlijk over het wateroppervlak en verkent zo ongestoord de mooiste plekjes van Dendermonde. 

Word één met de groene oevers, grootste bomen en de kabbelende stroom. Verken een uitgestrekt natuurgebied waar je de beentjes kan strekken en roei dan terug om te eindigen met een lekker kopje koffie of een stevige lunch. 

Afspraak aan ’t Saske

Waterratten zoals jij gaan natuurlijk in één rechte lijn richting ’t Saske in Dendermonde. Daar wacht immers jouw kajak op je, die je als volleerd kapitein over de rivier zal loodsen. Vanaf het moment dat je jouw drijvende-thuis-voor-de-volgende-uren te water laat, ben je helemaal in je sas. Het spetteren van water onder je peddels, het hemelse gevoel van gewichtloos te glijden en de adembenemende natuur die voorbij trekt… Hemels, gewoon!

Vanaf het water krijg je een verrassende inkijk in de bedrijvige straatjes van Dendermonde-centrum. Je kan daar genoegen mee nemen en er een kort tochtje van maken. Of…

Kajakken op de Oude Dender in Dendermonde
Kajakken op de Oude Dender in Dendermonde

Natuurgebied De Brusselse Forten

… je kan een peddeltje extra pletsen en doorvaren tot aan natuurgebied de Brusselse Forten. Vroeger waren deze forten een belangrijk deel van de stadswallen die het centrum van Dendermonde beschermden.

Vandaag vind je in deze voormalige defensiegordel een geweldig mooie vijver die als een magneet wandelaars aantrekt. Die komen vanuit het hele land om hier  met de 2 kilometer lange wandeltocht rond de vijvers het natuurgebied te verkennen. Maar ook vissers vind je hier bij de vleet.

Belfort in Dendermonde
Grote Markt met Belfort in Dendermonde

Opnieuw naar Dendermonde

Een mens wordt serieus moe van al dat peddelen. Om nog maar te zwijgen van al die zuivere lucht die je vanop het water naar binnen haalt: zalig, maar vermoeiend! Daarom keer je terug naar je startpunt aan ’t Saske  in Dendermonde. Eens je jouw kajak op het droge hebt gehesen, kan je aan een ontdekkingstochtje doorheen de stad beginnen.

In Dendermonde is er immers véél te zien en te beleven. Je kent de stad misschien van de iconische Ros Beiaardommegang. Maar wist je ook dat het Belfort van het Stadhuis  sinds 1999 erkend werd als werelderfgoed door UNESCO? De moeite waard om even binnen te springen, dus!

Begijnhof Dendermonde.jpg

Dendermonde bezichtigen

Nu je toch in het centrum bent, kan je van het Belfort in een klap verder wandelen naar het Vleeshuis. Hier kan je in het oudheidkundig museum de geschiedenis van de stad induiken. Daarna stap je richting Sint-Alexiusbegijnhof – óók al erkend als werelderfgoed. 

Nog de moeite waard tijdens je trip naar Dendermonde: de Onze-Lieve-Vrouwekerk met een echte Antoon van Dyck erin, de Benedictijnenabdij van Sint-Pieter en Sint-Paulus, het gerechtshof en de middeleeuwse vestingen. Kortom, je verveelt je geen moment in Dendermonde. De perfecte remedie tegen die zeebenen van tijdens het kajakken.

preview_20190519_104319.jpg

Kom kajakken op de Dender!

Wil je zelf de Oude Dender ontdekken én nadien Dendermonde verkennen? Kom dan snel langs aan ’t Saske, waar je jouw kajak (of pedalo of sup) als een  echte pro te water laat.