De Bunt

Natuur en water
De Bunt

Waaien en dromen waar Durme en Schelde overstromen

Hamme
Straat + huisnummer
Bunt
9220 Hamme
Link

Tussen de Schelde en de Durme ligt De Bunt. Hier vindt het water een weg wanneer het tij in de rivieren te hoog stijgt. Dit natuurgebied is dan ook onderdeel van het Simgaplan, dat de omliggende dorpen en steden behoedt voor wateroverlast. Vandaag is dit het speelterrein van watervogels, grasgroene landschappen en wiegende bomen.

preview_TOV_Hamme_De_Bunt-4.jpg

Machtig vanop de ringdijk

Vroeger werd hier turf gewonnen, vandaag doen de oude turfterreinen dienst als overstromingsgebied. Maar geen nood: je staat hier niet permanent met de voeten in het water. Slechts enkele malen per jaar – bij stormtij – wordt hier het overtollige water opgevangen. Die overstromingen laten wel de typische slikken en schorren achter die dit gebied kenmerken.

Je kan het hele gebied bewonderen vanop de mooi aangelegde ringdijk. Je kijkt uit over groene vergezichten die zich rond de rivieren nestelen. Hier is het heerlijk uitwaaien en kan je genieten van een zeldzame, totale rust. 

preview_TOV_Hamme_De_Bunt-5.jpg

Joggen, wandelen, fietsen, spelen!

Het uitgestrekte domeinbos in natuurgebied De Bunt is de perfecte locatie om even een versnelling hoger te schakelen. Je ziet hier dan ook tal van wandelaars, fietsers en joggers hun favoriete sport uitoefenen. Tussen de meesterlijke bomen van het bos kan je zalig tot jezelf komen tijdens een prachtige wandeling. 

Komen de kinderen mee naar De Bunt? Dan hoor je vast graag dat er ook een heus speelbos is voorzien op het domein. Hier laat je het jonge geweld met een gerust hart los. Ze kunnen er naar hartenlust ravotten met alles wat de natuur in de aanbieding heeft. Een geweldige ervaring: terug naar het groen om dan alles te verzinnen én te doen!

preview_TOV_Den_Bunt_Hamme_okt_2016-2.jpg

Geef honger en dorst geen kans! 

Na je wandeltocht door De Bunt, trek je natuurlijk richting de dichtstbijzijnde horecazaak voor wat verfrissing en een stevige hap. In de buurt vind je enkele uitstekende adresje die je helpen om honger en dorst te verslaan. 

Brasserie In Den Bunt en Taverne De Pomp liggen middenin De Bunt en serveren lekkere seizoensbiertjes en frisse frisdrank. Bij Taverne De Pomp ga je rustig op het terras zitten, kijk je uit over de vijver en laat je de kindjes ravotten in de speeltuin, nadat ze de dwerggeitjes Aspro en Nero hebben geaaid. Ook een aanrader: Wuitensnest, een voortreffelijk restaurantje in Hamme waar verfijnd dineren centraal staat. Je kan hier ook fietsen huren  en achteraf genieten van het smakelijke Fietsmenu. 

Laatste tip: restaurant Den Otter, waar je kan kiezen uit een uitgebreid assortiment aan gerechten. Proef zeker ook de suggesties van de chef, bereid met dagverse seizoensproducten. 

preview_TOV_Hamme_De_Bunt-1.jpg

Bezoek De Bunt in Hamme

Kom heerlijk genieten tijdens een fiets- en wandeltochtje doorheen natuurgebied De Bunt. De rustgevende groene long langs Schelde en Durme is de gedroomde plek om zalig een frisse neus te halen. Breng gerust de kinderen mee om te ravotten in het speelbos. En steek achteraf de voetjes onder tafel in een van de gezellige horecazaken in de buurt!