B&B La vie en roses

B&B La vie en roses

Gastenkamers met uitzicht op een rozenkwekerij in Aalst

Aalst
Capaciteit
1 - 15 Personen
Straat + huisnummer
TINNENHOEKSTRAAT 61
9310 Aalst
E-mail
Telefoonnummer
+32 53 78 80 34
Reservation
Online boeken
Link

Slapen als een roosje doe je hier. Nee, echt. Beloofd. Want in Moorsel nabij Aalst kan je de nacht doorbrengen in een rozenkwekerij. Eigenaars Marleen en Stefaan verbouwden recent één van de tuinloodsen tot een Bed & Breakfast. Hoevetoerisme op een nóg hoger niveau. 

Kom genieten van het groen, de rust en de twee rozentuinen. Want hier gaan het buitenleven en pure verfijning hand in hand. De gedroomde manier om jezelf onder te dompelen in de stromende gezelligheid van Scheldeland!

Wegdromen in Grande Amore

De vijf gastenkamers in de Bed & Breakfast kregen elk de naam van een roos. Je slaapt dus niet in kamer 2, wel in kamer Moonlight, Sorrento of Grande Amore. Die namen beloven bijzonder knusse nachten vol romantiek… Deze B&B is dan ook een favoriet adresje voor verliefde koppels uit het hele land. Maar ook tuinliefhebbers  en plantenfans komen hier uiteraard met plezier de sfeer opsnuiven.

Elke kamer is gezellig ingericht, heeft een eigen ruime badkamer én zicht op de rozenkwekerij. Er is één kamer volledig aangepast aan rolstoelgebruikers.

Rozengeur en maneschijn – ook bij ‘t ontbijt

Zoals dat hoort krijg je naast een bed ook breakfast. ’s Ochtends staan er onder andere verschillende soorten brood en muesli, fruit, huisgemaakte rozenbottel en rozensiroop voor je klaar. 

Ontbijten doe je in de gemeenschappelijke ruimte met fantastische panorama op de rozenkwekerij. Je zal zelfs de rozen kunnen ruiken. ’s Avonds is het er ook gezellig en krijg je rozenjenever of rozenbottelconfituur aangeboden. Je kan ook rozenkaarsjes branden. In de zomer kan dat allemaal buiten, op het ruime terras mét rozentuin natuurlijk. La vie en rose… de naam kón niet waarheidsgetrouwer zijn.

3 generaties rozen

La Vie en Roses is intussen al aan zijn de derde generatie rozenkwekers toe. Stefaan zet het werk van zijn vader en grootvader voort. Ze kiezen ervoor om gezonde rozen te kweken. Dat betekent: weinig of geen pesticiden, wel permanente zorg voor de bloemen. Zoals dat hoort.

Als je hier overnacht zullen Stefaan en Marleen je met veel plezier een rondleiding geven in hun rozenkwekerij. Advies over het kweken en verzorgen van rozen krijg je er meteen bij. Meer dan 60 verschillende rozen zal je zien, in verschillende geuren en kleuren. Wie weet neem je in je koffer wel een uniek exemplaar mee naar huis?

AbdijAffligem_DavidSamyn.jpg

De bloeiende Faluintjesstreek

La Vie en Roses  ligt in de Faluintjesstreek. Tot deze streek behoren de vier Aalsterse deelgemeenten Baardegem, Meldert, Moorsel en Herdersem. De streek ontleent zijn naam aan het gelijknamige natuurgebied.

Wandel zeker eens door de Faluintjes naar het Kravaalbos, dat in de lente paarsblauw kleurt van de boshyacinten. Je start en eindigt aan het waterkasteel van Moorsel, dat is gebouwd in opdracht van de Abdij van Affligem. Ook die kan je bezoeken. De abdij werd gesticht in 1062 en vandaag verblijven er nog een twintigtal geestelijken.

Dender Erembodegem Aalst.jpg

Eropuit met de fiets

Bij La Vie en Roses kan je ook fietsen huren en dat is geen toeval. Haar locatie ligt pal op het fietsnetwerk Scheldeland. Zin in een thematocht langs de Dender? Dat kan via de fietsgids Denderstreken.

In Moorsel  zit je op een boogscheut van Aalst. In het voorjaar kan je Aalst Carnaval meepikken, maar er zijn ook veel andere dingen te doen. Aalstenaars werken het hele jaar door aan hun praalwagens. Breng hen een bezoekje in hun carnavalswerkhallen. In de zomer feest je op de verschillende festivals en gezellige parkconcerten.

Kom logeren in deze prachtige B&B

Wil je de streek van de Faluintjes ontdekken vanuit een B&B in volle bloei? Boek dan snel jouw overnachting bij La Vie en Roses  en ervaar de rozentuin, de charmante inrichting én de unieke gastvrijheid van dit geweldige verblijf. Bekijk de website voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid!