Avontuurlijke daguitstap in de Dendervallei

Avontuurlijke daguitstap in de Dendervallei

Verrassende plekken en rust langs de Dender

withkidsontheroad.
Auteur

withkidsontheroad.

Iedereen die ons kent weet dat we gek zijn op de zon. En als we deze niet aan de andere kant van de evenaar moeten gaan zoeken dan genieten we graag van haar warme gloed in eigen land. Als trotse expeditieleden van ‘Expeditie Scheldeland’ gingen we onder een stralende zon het avontuur tegemoet in Aalst en vonden we verkoeling in de groene Dendervallei. 

Het stadspark in Aalst

Ook al hebben we nog jonge kinderen, we zitten niet verlegen om een uitdaging meer of minder. Meer nog, onze 2 kinderen staan vaak zelf te popelen om een goeie portie adrenaline door hun aderen te jagen. Om de dag rustig te starten en ons op te peppen voor het avontuur dat ons bij The Outsider te wachten stond begonnen we onze dag met een rustige wandeling in het stadspark van Aalst. Je geniet er van de groene rust op amper 800 meter van de Aalsterse Grote Markt. Ben je er met kinderen? Dan is het ’t Melkhuisje een aanrader voor een zoete stop na het wandelen.

Klimschouw The Outsider.jpg

Een 18 meter hoge klimschouw trotseren in Aalst

En dan was het zover ! Op naar de enige echte Kapellekensbaan van Louis Paul Boon. Bij aankomst stond men ons al op te wachten bij The Outsider. Ons doel die voormiddag? De 18 meter hoge schouw beklimmen op site Schotte. De schouw is een restant van een vroegere Leerlooierij en een herinnering aan het textielverleden van de stad. Best imposant want de schouw torent echt boven de omgeving uit. Toen Bas en Elodie vlotter dan verwacht het 18-meter punt bereikten voelden we al nattigheid… Ludovic en ik konden niet onderdoen en trotseerden het gevaarte. 

Naast de klimschouw kan je bij The Outsider ook de Black Tower of het touwenparcours Blue Diamond bestijgen. Inspiratie genoeg dus voor een ware teambuilding met je gezin, vrienden of familie. 

Brunchen bij Villa Vilander

We hebben het al veel moeten toegeven, ook niet ver van huis zijn er enorm veel plekken waar je leuke uitstappen kan maken. Aalst was voor ons nog onontgonnen terrein en ook hier werden we verrast. Naast het klimmen bij The Outsider zat hotspot Villa Vilander daar zeker voor iets tussen. In de tuin van de ingenieurswoning op de vroegere Electrabel-site kan je tijdens de zomermaanden heerlijk gaan brunchen, lunchen of genieten van een lekkere apero. En terwijl we rustig genoten van de brunch in een mooie setting waren de kinderen alweer verdwenen in het speelbos. 

fietsen Dendervallei.jpg

Langs de Dender richting Denderleeuw

Op naar deel twee van onze daguitstap want na de brunch in Aalst stond er nog een kajaktocht in Denderleeuw op het menu. Zin om zelf deze combi te maken? Dan kan je makkelijk fietsen huren bij De Fietserij in Aalst, gelegen in het trendy Cimorné, en langs de Dender naar Denderleeuw fietsen. Echt de moeite:  het fietstochtje langs het water bracht ons helemaal tot rust en de Dendervallei is onnoemelijk mooi. 

Typerend voor de Dendervallei zijn trouwens de blauwe lijnen die op het jaagpad gemarkeerd staan. De rechte blauwe lijnen sporen je aan om halt te houden bij een mooi plekje en te genieten van de rust. De blauwe kronkelende lijnen nodigen dan weer aan om even van het jaagpad af te wijken naar verrassende plekken want de Dendervallei verbindt steden en dorpjes boordevol erfgoedparels. 

Kajakken Dender.jpg

Het water op in Denderleeuw 

Na het fietsen langs het water werd het tijd voor wat verfrissing óp het water. Kajakken kan je in de Dendervallei op verschillende locaties, wij gingen van start in Denderleeuw. Geen al te grote inspanningen meer voor oude knoken zoals wij. We genoten liever van een rustige pleziervaart. Voor wie het toch iets sportiever wil : er worden door The Outsider ook kanoweekends georganiseerd van Lessines tot Aalst. Als je met kinderen op pad bent weet je gewoon dat activiteiten in en op het water een voltreffer zijn en dat was hier niet anders! 

fietscafé 't Sas Denderleeuw.jpg

Bijtanken bij Fietscafé ’t Sas

Ben je in Denderleeuw? Goed nieuws, want dan bevindt je je vlak bij hét fietscafé bij uitstek in de Dendervallei. Fietscafé ’t Sas is een mooie plek om even bij te tanken en je batterijen weer op te laden. En zeg nu zelf, naast een mooie fietsroute is een fietscafé toch minstens even belangrijk.

Zelf genieten van de rust en de verrassende plekjes in de Dendervallei? Het volledige verhaal van Katrien, Ludovic, Bas en Elodie vind je op de blog van withkidsontheroad.

Bestel je gratis vakantieboek

Ontdek nog meer uitstapjes voor je vakantie in Scheldeland
withkidsontheroad.

withkidsontheroad.

Reizen met kinderen is helemaal zo moeilijk niet. Dat bewijzen Katrien en Ludovic met hun blog withkidsontheroad. "Wij zijn een doodnormaal gezin met een doodnormale passie: reizen!", klinkt het op hun blog. Al van jongsaf aan gaan Bas en Elodie mee op reis. Op hun blog delen Katrien en Ludovic naast prachtige foto's ook al hun ervaringen en tips & tricks. De reisartikels worden afgewisseld met stukjes over mode, de dada van Katrien.