Avonturenpark The Outsider

Natuur en water
Avonturenpark The Outsider

Ontspannen op het water bij The Outsider

Aalst
Straat + huisnummer
Kapellekensbaan 4
9320 Aalst
E-mail
Telefoonnummer
+32 53 22 92 29
Link

Dobberen op de Dender. Er zijn weinig betere manieren om je dag te besteden. Snoet in de zon, het water rustig kabbelend, en de gedachtestroom op nul… Met de kajak, kano, riverbike of per SUP: de Dender is een paradijs voor waterratten - dat bedoelen we figuurlijk! - en natuurliefhebbers.

The Outsider in Aalst is gelegen op een oude site waar vroeger een leerlooierij gevestigd was. Dit voormalige decor van noeste arbeid is vandaag omgebouwd tot een modern sportcomplex waar je behalve sporten, ook kan klimmen, eten, overnachten, en jawel hoor, varen. Hoor je de Dender ook roepen?

Dwars door het prachtige landschap

Bij The Outsider zijn ze overtuigd van de magie van de Dender. Het is een oude levensader die bruisende steden zoals Aalst, Ninove en Dendermonde doorkruist, én zich een baan langs de bloedmooie blauwgroene natuur van de streek kronkelt. Wie het water betreedt, laat zich letterlijk meevoeren in deze denderende droomwereld want grote binnenvaartschepen kom je hier niet tegen. Je kan er terecht voor zowel een verkwikkende daguitstap als een rustgevende namiddag. Schrik niet als een reiger of ooievaar langs je neerstrijkt.

Bootje komt zo

The Outsider heeft een uitgebreid wateraanbod. Zo is er het klassieke boottochtje. Ideaal voor een romantische tête-à-tête of voor een onvergetelijke uitstap met een grote groep, denk maar aan een familiedag of originele teambuilding. Ook de fluistersloepen liggen klaar om mensen te ontvangen. Groepjes van maximaal 10 personen kunnen er de voetjes omhoog leggen, want hier moet je niets doen. Behalve genieten dan.

Na een basisinstructie mag een (meerderjarige) kapitein het roer overnemen. Ook sluizen passeren kan, de nodige instructies worden daarvoor gegeven. Je kan niet sneller dan 8 km/uur, maar laat dat net de kracht van de fluistersloep zijn: het heerlijk wegglijden van de tijd, met een glaasje in de hand en het gezelschap van vrienden of familie.

Fluisterboot he Outsider Aalst teambuilding.jpg
Genieten op de fluisterboot

Zalig in de kajak of kano

Avontuurlijke zielen worden wellicht meer aangetrokken door kajakken. Ook dat kan bij The Outsider. Laat je armspieren alvast rollen. Je kan kiezen voor een tochtje van één of twee uur. Zowel in Aalst, Denderleeuw als Geraardsbergen vind je start- en aanlegsteigers.

Wie er niet genoeg van krijgt, kan vanuit Geraardsbergen trouwens drie uur lang de Dender verkennen. Dat geeft je tijd genoeg om je teen in het Waalse water onder te dompelen en tot de sluis van Deux-Acren te peddelen. Inderdaad, de Dender stroomt hier ook!

Maak er eens een weekend van

Een dag is zo voorbij. Soms is het niet voldoende om àlle stoom af te laten. Net daarom biedt The Outsider ook kanoweekends aan. De ideale combinatie tussen in- en ontspanning. Op deze weekends komen sportievelingen van allerlei pluimage: beginnende avonturiers tot oude rotten. Iedereen boven de zes jaar is welkom, zelfs je hond.

kanovaren_op_de_dender the outsider aalst teambuilding.jpg
Kanovaren op de Dender

Fietsend het water op

Zitten de benen goed? Een riverbike geeft je de mogelijkheid om al fietsend de Dender te doorkruisen. Een geschikte manier om van het water te genieten, want op een riverbike zit je op de eerste rij om de natuurpracht in je op te nemen. Kortom: ook Flandriens komen aan hun trekken bij The Outsider.

Riverbikes op de Dender
De Dendervallei verkennen met de riverbike

Sup de Dender rond

Stand Up Paddeling is hip, en dat is niet zonder reden. Rechtopstaand heb je een wijd zicht op wat er zich op de oevers afspeelt - als je erin slaagt je evenwicht te bewaren natuurlijk. SUP is een sport. Het vraagt dus enige inspanning, al zorgt het na een tijdje ook voor totale ontspanning. Jouw voeten op de plank, de peddel stevig in de handen, en het water dat je begeleidt. Je voelt de stress uit je lijf stromen. Een traktatie voor lichaam en geest.

Op naar The Outsider

Heb je nood aan een dagje ultieme verpozing? Zin in een atypische uitstap met avontuurlijke insteek? Wil je die armspieren van onder het stof halen? De Dendervallei is er voor iedereen. Neem alvast een duikje in het aanbod op de website van The Outsider.