Wandelen met alpaca’s

Ervaringen
Wandelen met alpaca’s

Versterk je team aan de Schelde

Dendermonde
Personen
5 - 12
Straat + huisnummer
Steenweg van Grembergen 10B
9200 Dendermonde
E-mail
Telefoonnummer
+32 497 40 84 27
Link

Bij een teambuilding denken de meeste mensen waarschijnlijk niet meteen aan alpaca’s. Vanaf nu wel. De wollige en lieve dieren hebben meer in hun mars dan je zou vermoeden. Ook wie gewoon een mooie wandeling wil maken met de alpaca’s is welkom bij Alpaca Spirit uit Dendermonde.

Aan de oevers van de Schelde in Dendermonde ligt Alpaca Spirit. Een mooie locatie om met deze intrigerende dieren te werken. Mia en Mick van Alpaca Spirit grepen deze uitgelezen kans om op een ontspannen en zachtaardige manier teambuildings en wandelingen te organiseren. De alpaca’s zijn zeer sensitief en kunnen het gedrag van mensen goed spiegelen. Voor veel families, verenigingen, vriendengroepen of bedrijven zijn deze nieuwe inzichten verrijkend voor de groepsgeest.

AlpacaSpirit

Een spiegel in Dendermonde

Mia en Mick van Alpaca Spirit hebben een opleiding gevolgd in lifecoaching om de groepen die bij hen langskomen de juiste tools aan te reiken. En dat doen ze met de onvolprezen hulp van de alpaca. Hoge stress wordt door deze kameelachtigen snel herkend en een rustgevende wandeling zal een jachtig of piekerend brein al snel kalmeren en in het moment laten vertoeven. Je zou versteld staan hoe gemakkelijk de oevers van de Schelde zich daartoe lenen.

Maar naast deze rustgevende wandelingen zijn dus ook echte groepsdynamieken bloot te leggen dankzij onze Dendermondse alpaca’s. Lichaamstaal, stress, energie en non-verbale communicatie worden snel opgepikt door de alpaca en dat vormt met de deskundige hulp van Mia en Mick de basis voor een goed gesprek daarover. Het kan de band met je vrienden, collega’s alleen maar verbeteren. Het is net door dat spiegelen van de alpaca’s dat je een groep nog meer kan verbinden. 

Alpaca Spirit
Alpaca Spirit

Kleinschaligheid als troef

Alpaca Spirit kiest resoluut voor het ritme van hun geliefde dieren. Daarom beperken ze groepen van 5 tot 16 personen, wat gelukkig wel samenvalt met de ideale grootte om inzichtrijke teambuildings te organiseren. De sfeer blijft nadrukkelijk ontspannen om op een indirecte manier veel bij te leren over de groep en zijn leden. 

Wandelingen maken ook een groot deel uit van wat de alpaca’s doen. Tijdens de begeleide wandelingen kan je in kleine groepen met een donzige alpaca op pad voor ongeveer anderhalf uur. Eerst wordt er kennisgemaakt met wat eten voor de alpaca’s, altijd een mooie start. Met 6 alpaca’s en maximum 12 deelnemers maak je een wandeling van een klein uur waarvan nadien ook een mooi fotoverslag volgt. Groepen van maximum 12 personen kunnen ook een eigen wandeling organiseren met de alpaca’s van Alpaca Spirit. In overleg met de familie of vriendengroep wordt een goed moment gekozen om de onvergetelijke ervaring in te plannen. 

Heb je met je familie, vriendengroep of collega’s nieuwe inzichten verkregen? Dynamieken ontdekt die in de groep spelen? Of ben je helemaal tot rust gekomen door de kalmerende alpaca’s? Dan is Alpaca Spirit in z’n opzet geslaagd. Achteraf kan je altijd nog gezellig napraten bij een Dendermonds streekbiertje in één van de vele horecazaken die op een boogscheut van de Schelde liggen. Over de verbazend helende kracht van alpaca’s bijvoorbeeld; iets wat je nu niet echt als onderwerp op café had verwacht. 

AlpacaSpirit

Op stap met alpaca's

Alles op een rijtje

  • Vertreklocatie: Steenweg van Grembergen 10B, 9200 Dendermonde
  • Website: www.alpacaspirit.be 
  • Contact: +32 497 40 84 27 of alpacaspirit@outlook.com 
  • Duur activiteit: 1,5 uur
  • Te boeken: van januari tot december
  • Aantal deelnemers: Voor teambuildings 5- 16 personen; voor wandelingen maximum 12 personen