STROOM – Festival in de Scheldevallei

STROOM – Festival in de Scheldevallei

Ontdek onze arrangementen

Vanaf 21 juni komt 3 weken lang het festival STROOM naar meer dan 20 Scheldegemeenten tussen Antwerpen en Gent. STROOM neemt je mee op een ontdekkingstocht vol muziek langs de mooiste natuur van de Scheldevallei.

Met STROOM ontdek je verborgen parels tussen Antwerpen en Gent. Je strijkt neer in de Scheldevallei en maakt kennis met tal van prachtige hidden gems midden in de natuur. Het riviernlandschap zal je ongetwijfeld verrassen met verbluffende flora en fauna, gezellige Scheldedorpjes aan het water indrukwekkend veel erfgoed. 

De Scheldevallei is ideaal voor een meerdaagse vakantie. Enkele partners sloegen de handen in elkaar en ontwikkelden arrangementen waarbij je een bezoek aan het festival kan koppelen aan een verblijf in een van de gezellige logeeradresjes in Scheldeland, mét enkele leuke voordelen! 

Gentbrugse Meersen - David Samyn.jpg
Fietsers de Bunt.jpg

1. Gratis gebruik van fietsen bij B&B Villa Emma

B&B Villa Emma is een typische cottage-villa in Sint-Amandsberg bij Gent, gebouwd in 1909, naar een ontwerp van gemeentearchitect van Sint-Amandsberg Jan Rooms. Daarnaast zijn de uitbaters ook trotse houder van het Green Key label, dat staat voor eerlijke handel en duurzaamheid.

Wie een overnachting boekt bij B&B Villa Emma en zijn STROOM-ticket kan voorleggen, ontvangt voor de hele volledige verblijfsduur gratis gebruik van fietsen. 

Meer info

Villa Emma.jpg

2. Gratis beklimming van het Belfort in Dendermonde

Beklim de 109 treden van dit werelderfgoed-monument en geniet van het prachtige uitzicht over de stad. Onderweg kom je alles te weten over de fascinerende geschiedenis van deze statige toren en zijn beiaard. 

Op zondag 25 juni en zondag 9 juli 2023 kunnen ticketkopers van STROOM genieten van gratis toegang tot het belfort van het Stadhuis op de Grote Markt van Dendermonde.

Meer info

Belfort Dendermonde met Beiaardier.jpg

3. Aperitiefje van het huis bij B&B Adamas 

B&B Adamas is eenprachtige 4 sterren in het hart van Ros Beiaardstad Dendermonde, waar Schelde en Dender samenvloeien. De naam Adamas verwijst naar het hardste mineraal en de mooiste edelsteen: Diamant. 

Wie een overnachting boekt bij B&B Adamas en zijn STROOM-ticket kan voorleggen, ontvangt een heerlijk streekbiertje of glaasje cava.

Meer info

Saffier bed kamer groot.jpg

4. Opendeurdagen in Kasteel d’Ursel in Hingene

Kasteel d’Ursel is een traditionele waterburcht die schittert in het meesterlijke park rondom. Deze tuin in renaissancestijl is een toonbeeld van sierlijkheid en wordt mooi aangevuld met de Franse tuinen op het domein.

Het kasteel opent normaalgezien enkel de deuren bij speciale evenementen maar deze zomer, van 2 juli tot 10 september, ben je er elke zondagnamiddag welkom voor een gratis bezoek.  

Meer info

Kasteel d'ursel.jpg

5. Glaasje cava bij B&B Casa Cava

Baasrode, een deelgemeente van Dendermonde, aan de oevers van de Schelde ligt B&B Casa Cava. Deze unieke B&B, ondergebracht in een oude brouwerij, is de ideale uitvalbasis voor een ontdekkingstocht door de Scheldevallei. 

Wie een overnachting boekt bij B&B Casa Cava en zijn STROOM-ticket kan voorleggen, ontvangt een heerlijk streekbiertje of glaasje cava.

Meer info

B&B Casa Cava in Dendermonde.jpg