Stadsgolfen in Scheldeland

Ervaringen
Stadsgolfen in Scheldeland

Sla jij een hole-in-town?

Dendermonde
Personen
8 - 280
Straat + huisnummer
Grote Markt
9200 Dendermonde
E-mail
Telefoonnummer
+32 (0)498 39 56 94
Link

Balletje putten naast het Ros Beiaard? Of eerder in moeilijkheden geraken in het Begijnhof? Los van je golftalent ben je verzekerd van een verfrissende kijk op bijvoorbeeld Dendermonde. Ook in Aalst en Berlare kan je putten. Beleef meer met de city golf tour: rondleiding én golf in één. 

Een stad als Dendermonde heeft veel geschiedenis te bieden met Unesco-gebouwen, zoals het Belfort of met het beroemde Ros Beiaard. Toch was er nog ruimte om deze geschiedenis op een unieke manier aan de man te brengen. In 2007 startte stadsgolf als een studentengrap; vandaag is het een wijdverbreid succesrecept. Dat heeft het vooral te danken aan de combinatie tussen leuke weetjes over de mooiste plekjes in Dendermonde en een stevig streepje spelplezier.

City Golf 4.jpg

De stad als jouw speelterrein

Vooral gezinnen, verenigingen en bedrijven kunnen de originele invulling van een stadsontdekking wel smaken. Tijdens een begeleide wandeling door Dendermonde ontdek je bijvoorbeeld waarom er een palmboom op de Grote Markt prijkt. En dat verhaaltje van enthousiasmerende gidsen is voor de competitiebeesten onder ons een leuke afwisseling tussen alle holes. Waarschijnlijk is het pijnlijk herkenbaar dat je als ouders geboeid naar de gids luistert terwijl de kinderen elke mogelijke manier zoeken om te spelen? Net daarvoor bestaat deze oplossing dus.

Tijdens stadsgolf speel je 6 of 9 holes op evenveel plekken in Dendermonde of Aalst, wat zorgt voor de nodige ontspanning voor sommigen en spanning voor anderen. Probeer als eerste een afgesproken doelwit te raken in zo min mogelijk slagen en wie weet heb jij op het einde van de rit je als de beste golfer getoond. Daarvoor moet je bijvoorbeeld wel zorgen dat je golfballetje niet in de oude Dender terechtkomt, want werkelijk alle obstakels uit de stad bepalen jouw golfterrein. Om toch even te bekomen van dat golfen is er een pauze voorzien waar je kan genieten van een verfrissend drankje of heerlijk streekbiertje, zoals Vicaris  of - favoriet van deze auteur - Tripel Karmeliet.

City Golf 3.jpg

Laagdrempelig ontdekken

De geschiedenis, mooie plekjes en streekproducten van Dendermonde ontdekken tijdens stadsgolf kan op vele manieren. Omdat elke vriendengroep, elk gezin of bedrijf anders is, zet City Golf in op een hoge aanpasbaarheid. Zo kan je kiezen tussen 6 holes die je in 2 uur in een lus door de stad leiden of 9 holes die je 3 uur lang het beste van jezelf laten geven.

Niet onbelangrijk is de pauze waar je met je gezelschap kan napraten over de geleverde golfprestaties bij een streekbiertje zoals Malheur - of iets alcoholvrij natuurlijk. Tijdens die pauze van een halfuur kan je ook de stand eens goed bekijken en misschien plannen om nog een plekje of twee op te schuiven tijdens de laatste holes.

Die grote aanpasbaarheid voor elke groep werd al snel een inspiratiebron om nieuwe formules aan te bieden voor wie bijvoorbeeld Aalst wil ontdekken op een ludieke manier. Denk aan City Beer Golf, een variant waarbij je in 4 holes authentieke cafeetjes met al even authentieke biertjes kan degusteren.

Maar niet getreurd, want naast de bierliefhebber is ook de sportliefhebber welkom zich in groep te wagen aan City Foot Golf. Daarbij vervangt de voetbal het golfballetje en moet je in zo min mogelijk trappen met jouw team een doelwit raken. Een beetje zoals een voetbalmatch, maar dan met een mooi stukje geschiedenis over Aalst daarbovenop.

Laat je in ieder geval niet afschrikken door het ontbreken van golf-, voetbal- of bierdegustatietalent. De nadruk ligt bij City Golf op een laagdrempelige, originele ontdekking van de stad op een speelse manier. Je kan reserveren voor maandag tot en met zondag en vanaf 8 tot 280 personen. 

City Golf 2.jpg

Balletje putten

Alles nog even op een rijtje?

  • Dendermonde: City Golf, City Foot Golf (vertreklocatie Toerisme Dendermonde)
  • Aalst: City Golf, City Beer Golf, City Foot Golf (vertreklocatie Visit Aalst)
  • Berlare: City Golf, City Foot Golf (vertreklocatie Toerisme Berlare)

Voor je reserveert neem je het best een kijkje op hun website www.city-golf.be om per locatie de tarieven en andere details te weten te komen. Wie nog vragen heeft kan City Golf contacteren op +32 498 39 56 94, +32 35 01 56 45 of info@city-golf.be. De activiteit zelf duurt 2 uur (6 holes) of 3 uur (9 holes) en kan je de hele week boeken op flexibele uren. Veel golfplezier!