Sloep op de Dender

Natuur en water
Sloep op de Dender

Luxueus genieten op het ritme van de kabbelende Dender

Denderleeuw
Straat + huisnummer
Moreelstraat 28
9470 Denderleeuw
E-mail
Telefoonnummer
+32 473 48 00 13
Link

De wind in de haren, het geluid van een zacht kabbelende stroom op de achtergrond, een gewichtloos gevoel, de zalige rivierlucht – en dat allemaal van op een uiterst comfortabele zitplaats? Dat moét wel een boottochtje op de Dender zijn met de aangename sloep van Chillann. 

Ga aan boord met maximum 11 van je vrienden, laat je leiden én glijden door de kapitein van de sloep en geniet urenlang van een zalige trip over een van de mooiste stroompjes van dit land.

Varen chillann denderleeuw.jpg

Vaar of laat je varen

De luxueuze sloep van Chillann kan je huren voor de leukste uitstap van het jaar. Wil je zelf plaatsnemen aan het roer of laat je het vaargedeelte liever over aan een kapitein met de nodige ervaring? Dat mag jij kiezen. 

Je kan bovendien nog wel meer personaliseren. Want jouw boottripje wordt omkaderd volgens jouw wensen.
 

Sloep Dender Chillann
Hapjes varen op de Dender

Zo willen wij het wel!

Wij gaan even voluit nu. Dat wil zeggen: we nemen er ineens een lekker streekbiertje bij, dat we kunnen degusteren tijdens onze tocht over het water. 

Er staan ook enkele hapjes uitgestald, want die zilte rivierlucht wekt de honger op. De kapitein vaart standvastig over het water terwijl wij met de vrienden heerlijk bijpraten terwijl de groene oevers voorbij glijden als een film.

preview_DSC_5702.jpg

Op tocht: wat kom je tegen?

De oevers van de Dender barsten van het leven. Je merkt vast reigers en andere watervogels op. Maar wie weet tref je zelfs ooievaars en bevers  op je tocht! De natte natuurgebieden langs de rivier zijn immers de perfecte habitat voor watergebonden fauna en flora. 

Nog op het menu: het oude sas Teralfene. Dit sas van maar liefst 140 jaar oud wordt nog bediend op de ouderwetse manier. Dat wil zeggen dat een sluiswachter z’n zwengel bovenhaalt en op eigen kracht de sluisdeuren opent. Een machtig schouwspel – en goed voor de armspieren!

Sas Teralfene.jpg

Sloep op de Dender: goed om weten

Je kan de sloep huren met of zonder schipper, aan een prijs van 130,- per 2 uur varen. Voor de schipper betaal je extra. Brandstof en verzekering zijn inbegrepen. Voorzie een waarborg van 130,- voor het gebruik van de boot. 

Vertrekken doe je in Denderleeuw aan de aanlegsteiger in de buurt van B&B Chillann, waarvan de uitbater meteen ook de kapitein is. Je kan hier uiteraard ook altijd blijven overnachten: de B&B is meer dan de moeite waard!

preview_De_Heeren_van_Liedekercke_Denderleeuw3.jpg

Na afloop van de waterloop

Is je vaarpartij achter de rug? Dan heb je misschien nog wat tijd over om de Dendervallei te verkennen. Begin misschien bij Denderleeuw, de gemeente waarin ook B&B Chillann gelegen is. Dit pittoreske dorpje langs de Dender wordt bepaald door het water dat erdoorheen loopt. Dat geeft het centrum namelijk een bijzondere charme. 

Wandel gerust eens langs de mooie oude pastorie, het Sas Huissegem of het Kasteeltje. Daarna kan je altijd de lokale horeca steunen door een fris streekbiertje te nuttigen in een van de vele cafeetjes. Heb je honger gekregen? Dan kan je terecht bij de Heeren van Liedekercke, een prijswinnend restaurant dat je een geweldig 7-gangenmenu serveert mét aangepaste biertjes. En van die biertjes, daar kennen ze hier alles van. Er staat immers een bierkaart voor je klaar met meer dan 400 verschillende soorten gerstenat. 

Sloep Chillann Denderleeuw.jpg

Kom ook varen op de Dender!

Wil je de Dender eens van een heel andere kant bekijken? Huur dan jouw sloep op de Dender bij Chillann in Denderleeuw!