The Outsider Aalst

Ervaringen
The Outsider Aalst

Op avontuur te land, te water en (bijna) in de lucht

Aalst
Personen
1 - 1000
Straat + huisnummer
Kapellekensbaan 4
9320 Aalst
E-mail
Telefoonnummer
+32 53 229 229
Link

Wie op zoek is naar een dagje avontuur is bij The Outsider in Aalst aan het juiste adres. Ben je op stap met je familie, je vereniging, een groepje vrienden of je collega’s? Het maakt niet uit. The Outsider heeft een heel palet aan sportieve outdoor activiteiten. Dender je mee op een rally vol adrenaline?

Klimschouw The Outsider Aalst.jpg

Om ter hoogst

Het avonturenpark van The Outsider ligt op wandelafstand van het stadscentrum, nabij het sportcomplex Schotte. Vanaf de straatkant valt onmiddellijk het touwenparcours van de Blue Diamond op. Touwbruggen, obstakels en een spinnenweb wachten er op jou. Ideaal om je er als een echte Spiderman in uit te leven. 

Wie daarna nog superkrachten over heeft, kan de hemel bestormen langs een fabrieksschouw. De reuzeschouw torent boven alles uit. Acht uitdagende klimroutes tot wel vijftien meter hoog vormen een ideale uitdaging voor zowel beginners, als ervaren klimmers.

De reusachtige schouw op het domein herinnert trouwens aan het rijke textielverleden van Aalst. Tot midden jaren negentig vond je hier leerlooierij Schotte, waar huiden van runderen bewerkt werden tot leder. Vanaf 2013 begon de herontwikkeling van de site tot een modern walhalla voor sporters.

Schotten in Schotte

Op een site met de naam ‘Schotte’ mogen Highland Games natuurlijk niet ontbreken. We verplaatsen ons in tijd en ruimte naar de Schotse Hooglanden. Verschillende clans nemen het tegen elkaar op in kracht en behendigheid. Elke deelnemer hijst zich in stijlvolle Schotse kilt en gaat de strijd aan voor zijn clan. Maak je klaar voor een spelletje paallopen, touwtrekken en boomwerpen. Ambiance en sfeer verzekerd!

Soldaatje spelen

Als je kilt terug in de verkleedkoffer is beland, is het tijd voor je gevechtstenue. Niet dat je opeens een militaire outfit krijgt, maar een wapen is wel handig bij de volgende twee activiteiten. Laserbattle is een superspannend gevechtsspel vol fun en adrenaline. Gewapend met coole infrarood wapens tracht je bij elke missie de vijand te verslaan. Willen of niet: je wordt meegezogen... Teamwork, overleg en communicatie blijken al snel levensnoodzakelijk. Je speelt verschillende missies waarbij iedereen zijn tactische inzichten ten volle kan inzetten. Kan jouw team alle missies tot een goed einde brengen?

Geen hightech infrarood wapen bij het tweede spel Arrow Tag, maar de oerdegelijke pijl en boog. In een tactisch duel strijd je tegen elkaar met als doel zoveel mogelijk punten te scoren. Pijl en boog gevaarlijk? Absoluut niet, de pijlen zijn uitgerust met een zachte punt zodat het plezier altijd de bovenhand heeft.

kajak the outsider aalst.jpg

Dender je mee?

Heb je het niet voor vechten, maar hou je het liever rustig? Dan is kajakken op de Dender iets voor jou. De Dender is voor velen nog een groot mysterie, maar wanneer je deze rivier betreedt, zal je de omgeving niet snel vergeten. Huur een kajak bij The Outsider en geniet naar hartenlust van al het groen. Ontspannen en tegelijkertijd ook nog eens je armspieren trainen, als dat geen perfecte combinatie is voor een onvergetelijke namiddag. Ben je meer te vinden voor een langere tocht? Tijdens een heus kanoweekend kan je je op een sportieve manier onderdompelen in deze idyllische omgeving. Je vaart dan bijvoorbeeld van Lessines of Geraardsbergen tot Aalst. Een originele activiteit voor een uitje met vrienden of familie.

Stadsrally: Oilsjterse ajoinen en voil jeanetten

Wie liever geen water rondom zich heeft, kan ook gaan voor de stadsrally in Aalst. Jullie trekken met z’n allen de stad in en banen zich een weg door Aalst. Langzaamaan ontdek je alles over deze carnavalsstad. In groepjes vind je de vele opdrachten op je weg. Het verkleden als voil janet hoort er natuurlijk ook bij. Stap voor stap kan je de mysteries, vragen en raadsels oplossen. En misschien word jij wel de winnaar van de dag? Vanaf dan mag je jezelf een Oilsjterse ajoin in hart en nieren noemen.

Kajakken op de Dender.jpg

Praktische informatie

The Outsider Aalst biedt nog veel meer mogelijkheden aan, zowel sportieve activiteiten als teambuildings. Neem een kijkje op hun website voor meer informatie.

  • Adres: Kapellekensbaan 4, 9320 Erembodegem-Aalst
  • Website: www.outsideraalst.be
  • Tel: +32 53 229 229
  • E-mail: info@outsideraalst.be
  • Min. aantal personen: 1 (minimumaantal hangt af van de activiteit)
  • Max. aantal personen:1000
  • Periode: het hele jaar door geopend
  • Duur: variabel (afhankelijk van activiteit

Tip: Van april tot en met september kun je tijdens de weekends, op feestdagen en op donderdag en vrijdag in vakanties ook individueel een kajak- of kanotocht maken of de touwenbruggen op de Blue Diamond bedwingen.