Gent

Welkom in Gent

Iedereen kent natuurlijk het bruisende Gent. Maar heb je ook al genoten van de prachtige Gentse deelgemeenten? Volg de Schelde stroomopwaarts en meer aan in Zwijnaarde. Het is hier dat de imposante stroom Gent in stroomt. Aarzel niet om even de overstap te maken naar pareltjes zoals het volkse Gentbrugge, het gezellige Sint-Amandsberg of het gezellige Ledeberg. 

Campo Santo en het Groot Begijnhof

Sint-Amandsberg is bijvoorbeeld de plek waar beroemde Gentenaren hun laatste rustplaats vinden. Campo Santo is dan ook de bekendste begraafplaats van de Arteveldestad. Even verderop tref je ook het Groot Begijnhof, een charmante plek die bovendien op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

Sint-Baafs Gent.jpg
Keizerpark Knooppunt 5.jpg

De natuur in!

In de driehoek Gentbrugge-Ledeberg-Sint-Amandsberg, ligt een uitgestrekt natuurgebied op je te wachten. Ongelofelijk dat zo’n groen juweeltje op een steenworp van Gent te vinden is. De Gentbrugse Meersen zijn het ideale decor voor een fikse zondagse wandeling of een zalig uurtje rust aan je hoofd. Droom weg bij de weelderige begroeiing en de fluitende vogeltjes. Het perfecte tegengif tegen het drukke dagelijkse leven.

Gentbrugse Meersen - David Samyn.jpg
preview_7f2f15f460344dd4932df33e061a09a8f4dca6dd32a6495d98f59de5e3bcc3104eea88e86f964ffdbcfe4b28932703d8.jpg

Industrieel verleden

Eindigen kan je – voor je weer naar hartje Gent trekt, misschien? – doen in Ledeberg. Deze gemeente was lang een industrieel centrum aan de Schelde. Vandaag zijn de vele beluiken daarvan nog een stille getuige. Ze geven een uniek cachet aan de omgeving. Zin in een stadswandeling door een rijk industrieel verleden? Dan zit je hier helemaal goed.

Ontdek Gent

Met onze selectie
10 Resultaten gevonden