Gegidste boottocht door Scheldeland

Ervaringen
Gegidste boottocht door Scheldeland

Schipper mag ik meevaren?

Temse
Personen
2 - 300
Straat + huisnummer
Wilfordkaai 14
9140 Temse
E-mail
Telefoonnummer
+32 37 11 38 21
Link

Als je regio de naam draagt van een rivier, weet je snel hoe laat het is. Scheldeland kent met de Schelde, de Dender en de Rupel drie stromen bij uitstek om boottochten uit te stippelen. En omdat er zowel natuurpracht als cultuur aan de oevers te vinden is, ben je verzekerd van een mooie daguitstap. 

Er is voor elk wat wils; dat moet wel het motto zijn van Rivertours. Dat is gelukkig mogelijk in Scheldeland met de vele pittoreske natuurzichten, kleine geschiedenisrijke dorpen en bruisende steden die aan het water liggen. Een dagje genieten van eigen land met verrassende vakantiegevoelens is het hoofddoel. Zowel vriendengroepen, koppels, individuelen als grote verenigingen kunnen in het aanbod van Rivertours hun gading vinden voor evenementen, uitstapjes of op maat gemaakte boottochten. Rivertours vaart in Scheldeland op de Schelde, Dender, Rupel en Durme met voldoende stopplaatsen om te genieten van de omgeving of andere activiteit te koppelen aan de boottocht.

Rivertours 2.jpg

Van dagtochten tot aperitiefboot

Een gegidste boottocht vanuit Aalst naar Sint-Amands, Rupelmonde en Temse met bezoek ter plaatse? Of vanuit Dendermonde per boot naar Schellebelle om heerlijk te wandelen in het natuurgebied de Kalkense meersen? Maar evengoed kan je later op de dag bij ondergaande zon de aperitiefboot nemen. Met wat sfeervolle achtergrondmuziek en een aperitiefje in de hand kan je dan dubbel genieten van de prachtige vergezichten die je langs de Schelde of Dender terugvindt. 

Je kapitein vertelt er met passie over de voortdurende strijd tegen overstromingen en over het Sigmaplan, dat het antwoord is op dit probleem. Gecontroleerde overstromingsgebieden, opgehoogde dijken en doordachte natuurbescherming zijn maar enkele van de meest opvallende punten die de kapitein je kan aanwijzen. Maar steeds mooi afgewisseld met de betere culinaire tips die je Scheldeland niet meer doen vergeten. 

Keuze te over bij de dagelijkse tochten dus, maar voor grote groepen of verenigingen zijn er ook speciale arrangementen mogelijk. Zo kan je een teambuilding organiseren met een activiteit zoals brouwerijbezoek of een zelfgekozen stop in een van de mooie steden of dorpen die Scheldeland rijk is. Geen vraag is te wild als je weet dat Rivertours met 6 passagiersschepen met een capaciteit van 20 tot 350 deelnemers erg flexibel is.

Rivertours 4 Schellebelle.jpg

Gooi het over een andere boeg

Je verbeelding is de grens, want bij Rivertours is het ook mogelijk om een boot af te huren voor een groepsuitstap, familiefeest of bedrijfsevenement. Gezellig aanmeren aan de kade en een personeelsfeest organiseren met bijhorend hapje en drankje is vaak een voltreffer. Net als onvergetelijke ervaringen delen met vrienden door al dobberend te genieten van de streekproducten van Scheldeland. Voel je ook een thema aankomen zoals het lokale biertje Malheur of een gerecht met paling te nuttigen bij de passage van het dorp vanwaar het streekproduct afkomstig is? Om maar mee te geven dat wilde plannen en hoogstpersoonlijke op maat gemaakte boottochten Rivertours echt niet afschrikken.

Als je je toch liever laat leiden door de ervaren kapiteins en de vaste formules of dagelijkse boottochten neem je best een kijkje op hun website om alle mogelijkheden te zien. Dat zijn er een pak. Zondagochtend brunchen, een kaas- en wijnboottocht of – laat ons eerlijk zijn – de aperitiefcruise vanuit Dendermonde zijn erg aanlokkelijke en vaak gekozen opties.

Maar de tip der tips bij boottochten blijft toch de combinatie vaartocht en fietstocht. Langs de oevers lopen jaagpaden en fietspaden waar je met je lief, met je gezin of met grote vriendengroepen op eigen tempo de groene vlakten kan verkennen. Of even een sprintje trekken tot aan de volgende picknickplek zodat je aangesterkt de boottocht kan verderzetten. Kortom: neem een kijkje op hun website en je vindt er sowieso de ideale uitstap in Scheldeland voor jouw groep.

Rivertours

Alles op een rijtje

  • Adres: Wilfordkaai 14, 9140 Temse
  • Website: www.rivertours.be 
  • Contact: +32 37 11 38 21 of info@rivertours.be
  • Duur activiteit: gevarieerd aanbod
  • Te boeken: toeristisch aanbod van mei tot en met september,  een boottocht op maat voor groepen kan het hele jaar door
  • Aantal deelnemers: 2-300 personen