Toegankelijk fietsen in Klein-Brabant

Toegankelijk fietsen in Klein-Brabant

Een fietstocht voor iedereen!

Scheldeland heeft prachtige routes te bieden voor plezierige peddelaars. Niets al te hevig, wél een aaneenschakeling van idyllische weggetjes, heerlijke dijkwegen en prachtige vergezichten. Een combo die de meest ervaren fietser van z’n sokken blaast. 

En onderweg zijn er natuurlijk tal van leuke haltes waar jij je innerlijke mens kan verwennen. Heerlijke hapjes, koele drankjes en schaduwrijke terrasjes? Je vindt ze allemaal op deze heerlijk ontspannende route doorheen Klein-Brabant! Ga je mee op pad?

De lange of de korte lus? Jij kiest

Op deze toegankelijke fietsroute is het vrijheid en blijheid op elk vlak. Deze route is namelijk niet alleen toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit, je hebt ook de keuze uit een lange of korte versie. Kwestie van de zaak volledig aan te passen aan jouw mogelijkheden. 

Dus: ga je de uitdaging aan en verkies je de lange route die je doorheen de hele streek leidt? Of wil je liever een vluggertje trappen om dan weer gezellig te lunchen met de vrienden? Waar je ook voor kiest, deze route staat voor veel variatie. Laat je nu al even meevoeren.

Veer Sint-Amands.jpg
Zicht op de Kaai van Sint-Amands

Vanuit Buggenhout naar het Land van Stille Waters

Vanuit het vertrekpunt in Buggenhout fiets je langs statige kastelen en imposante forten van het ene Scheldedorp naar het andere. Uiteraard speelt ook de Schelde zelf hier een hoofdrol, net als de vele prachtige stopplaatsen onderweg. 

Je bent nog maar net vertrokken of je komt de Cuytegemhoeve al tegen. Deze speelboerderij is in trek bij jong en oud, want naast speeltuigen en boerderijdieren, is hier ook een eet- en praatcafé.

Slijkneusbier terras Zilverreiger Weert.jpg
Terrasje aan de Zilverreiger

Over manden en Slijkneusbier

Wat denk je van een stop bij Dorpshuis De Leeuw, een historisch café uit 1895 van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia? Of anders het Streek- en Vlechtmuseum De Zilverreiger. In dit museum combineer je een tentoonstelling over de manden vlechtkunst met een degustatie van het lokale Slijkneusbier in de herberg van het museum.

brouwerij Duvel Puurs.jpg
Bezoekerscentrum brouwerij Duvel-Moortgat

Van Asperges naar Duvel

Langs de Klein-Brabant fietsroute is het maar een kleine sprong (of eigenlijk fietsrit) van asperges naar Duvel. Hoe dat zit? Wel, op het parkdomein Hof van Coolhem in Puurs ontdek je een aspergetuin en leer je alles wat er te weten is over deze delicatesse. 

Wat verderop langs de route gaan de remmen dicht bij Brouwerij Duvel – Moortgat voor een inwijding in het brouwproces van deze godendrank. Een hapje en drankje horen er ook bij!
 

Imposante gebouwen

Onder de indruk tot nog toe? Dat kan alleen nog maar overtroffen worden door de imposante gebouwen langs de route. Met paviljoen De Notelaer aan de Schelde en het kasteel d’Ursel weet je niet waar je eerst moet kijken. 

Wat verder op de fietsroute imponeren het Fort van Breendonk en Fort Liezele met hun geschiedenis én hun architectuur. In Liezele vind je in de vroegere machinekamer van het fort Fortcafé De Batterie. Santé!
 

Fort Liezele Puurs
Fort van Liezele
Scheldedijk tandem Bornem
Scheldedijk in Bornem

Nog meer tips of culi-shoppen?

Als je het Fortcafé achter je hebt gelaten én je hebt weer een flink stukje gefietst, is het wellicht tijd om een hongertje weg te werken. Gelukkig is er in dat geval heel wat te beleven op deze tocht. Ook in de buurt: crêperie ’t Schipken en De Hopschuur. Wees gerust: je komt niet om van de honger of dorst.

Blijven slapen?

Jawel, blijven slapen kan ook! Tenslotte heeft de streek zo veel te bieden dat je na je fietstocht best nog wat kan blijven plakken. In alle vakantieverblijven staat ontspannen, actief genieten én comfortabel tot rust komen centraal. Je geniet er van heerlijk ingerichte kamers, uitgebreide ontbijtbuffetten en natuurlijk: de legendarische gastvrijheid van de Scheldelanders!

Kom zelf Klein Brabant ontdekken!

Waar wacht je nog op? Zet de tweewieler klaar en rep je richting Scheldeland. Daar wacht deze prachtige fietsroute op jou en je gezelschap. De gedroomde tocht doorheen deze machtig mooie waterrijke regio. Tot binnenkort!

Deze route gratis downloaden?

Wil je deze route gratis downloaden voor onderweg? Bekijk alle stops en informatie op en langs de Klein-Brabant fietsroute op Routen.be. 

Bij fiets-en wandelwebsite Routen kan je de fietsroute downloaden als PDF-bestand om af te printen voor onderweg. Of als GPX-bestand om weer te geven op je smartphone of GPS.

Deze route gratis downloaden?

DeNotelaer_FotoclubDeWaai.jpg

Wil je deze route gratis downloaden voor onderweg? Bekijk alle stops en informatie op en langs de Klein-Brabant fietsroute op Routen.be. 

Bij fiets-en wandelwebsite Routen kan je de fietsroute downloaden als PDF-bestand om af te printen voor onderweg. Of als GPX-bestand om weer te geven op je smartphone of GPS.

Straat + huisnummer
Brusselmansstraat
9255 Buggenhout
Length
45,8 km
Time
2u 30m
Terrain
93% Verhard
Actions
Bekijk deze route