Dobberen op het Donkmeer

Ervaringen
Dobberen op het Donkmeer

Ontdek het Donkmeer met een huurboot

Berlare
Personen
20 - 50
Straat + huisnummer
Donklaan 253
9290 Berlare
E-mail
Telefoonnummer
+32 93 67 94 59
Link

Het Donkmeer in Berlare is een prachtige omgeving om te wandelen, fietsen en van de palinggastronomie te genieten. Maar wist je dat je ook je eigen boot kan afhuren om het Donkmeer te verkennen? Of neem simpelweg de overzetboot naar het natuurgebied de Eendenkooi.

Het Donkmeer is het op één na grootste meer in Vlaanderen en heeft dan ook heel wat te bieden. Dat de natuurlijke omgeving ideaal is om rustgevende wandel- en fietstochten te plannen, kon je wel raden. De horeca zet in op de typische palinggerechten, overnachten kan je in een van de B&B’s van Berlare, zonnekloppers en waterratten vinden er hun gading en regelmatig worden mooie evenementen georganiseerd zoals de Waterfeesten en het openluchtspektakel Festivaria.

Donkmeer.jpg

Voor elk wat wils

Aan de overkant van de vijver ligt de Eendenkooi… Hier tref je niet alleen een leuke aaidierenweide waarop de kinderen kunnen ravotten met geitjes en een alpaca. Het is ook een oase van rust en na voortdurende ingrijpende opknapbeurten een attractieve site voor iedereen. Je wordt er ondergedompeld in de geschiedenis van de eendenkooi én haar kooiman. Je spot er vast ook reigers en
ooievaars in de uitgekiende balans tussen natuurherstel en natuurrecreatie.

Om tot de Eendenkooi te geraken heb je twee opties: ofwel wandel je erheen ofwel neem je – iets avontuurlijker – de boot. Op het Donkmeer rondpeddelen met een waterfiets en alle hoekjes van op het water ontdekken is al een ferme tocht. De botenverhuur biedt roeiboten of kano’s aan voor wie het meer van de kracht van z’n armen moet hebben. Wie echt tot rust wil komen, kan dan weer een motorboot huren. Waarom moeilijk als het ook makkelijk kan, niet?

Botenverhuur Donkmeer.jpg

Neem het roer in eigen handen

Botenverhuur in Berlare laat je kiezen tussen twee verschillende elektrische motorboten. Een heel eenvoudig te bedienen motorboot voor 4 of 5 personen is een vaak gekozen optie. De exclusievere variant voor 6 personen is net als het andere model per uur te huren. Door de motor heb je al sneller alle hoekjes en kantjes van het Donkmeer ontdekt dan mocht je dezelfde tocht met spierkracht hebben ondernomen. Wie niet sterk is, moet slim zijn.

Wie zich liever laat leiden door een meer ervaren kapitein neemt de overzetboot naar de Eendenkooi. De overzetboot brengt groepen van 20 tot 50 personen met een mooi tochtje naar de overzijde waar met de Eendenkooi een verrassing van formaat op je staat te wachten. Het is er heerlijk verpozen voor een picknick en spelen voor de kinderen in het overdacht ontwikkelde natuurgebied.

Teambuildings of onvergetelijke activiteiten voor families gaan hand in hand met de diverse mogelijkheden op het Donkmeer, maar de verhuurdienst kijkt ook buiten de oevers van het meer. Zo kan je verschillende boten huren om op andere locaties het roer in eigen handen te nemen. Bedrijven, families en vriendengroepen kijken zo terug op geslaagde activiteiten die het eens over een andere boeg
gooien dan de gebruikelijke opties.

Het Donkmeer is het hele jaar door een mooie plek en toch ligt de echte piek van de activiteiten tussen 1 april en 15 oktober. Alle randactiviteiten zijn dan beschikbaar, marktjes en waterfeesten gaan door en de deuren van de horeca staan wagenwijd open. Doordat er voor elk wat wils is, kan je al heerlijk avontuurlijke uitstappen plannen met kleine groepjes of gezinnen, maar evengoed organiseer je een teambuilding voor groepen tot 50 personen. Zoals altijd is even informeren via mail of telefoon met de botenverhuur een slimme eerste stap om te komen genieten van wat het Donkmeer je te bieden heeft. Tot gauw!

Bootjes Donkmeer.jpg

Alles op een rijtje