De Batteliek

Eten en drinken
De Batteliek

Geestrijke dranken in de kerk

Mechelen
Straat + huisnummer
Wolverbosstraat 42
2800 Mechelen
E-mail
Link

De Sint-Jozefskererk: zowat alle Battelaars hebben er intense familiale momenten meegemaakt, van doopsels over huwelijken tot begrafenissen. Vandaag heerst er een heel andere vibe. De kerk staat voortaan bekend als de Batteliek: horecazaak, ontmoetingsplek én microbrouwerij. Laat je zintuigen prikkelen door de experimentele keuken en dranken! 

De Batteliek is de nieuwe horecazaak van Brouwerij Het Anker. Je kunt er terecht voor een hapje en een ter plaatse geproduceerd drankje. In de neoclassicistische kerk vind je namelijk ook een microbrouwerij, -stokerij en -limonaderij. Het is een wonderlijke plek waar alchemie en industrie verweven worden. Met 150 zitplaatsen maakt Het Anker zich sterk dat er altijd een plekje vrij zal zijn.

Batteliek 2.jpg

Architectuur met een hoek af

Binnenin kreeg de Batteliek een industriële look. De prachtige glasramen zijn behouden en de stenen van de trap naar het altaar zijn gerecupereerd in de toog. Het geheel heeft echt de allure van een kathedraal – maar dan met een glanzende brouwersinstallatie als middelpunt. De lichtinval is prachtig. En de aankleding is er eentje met een hoek af. Op de muren vind je onder meer een giraf met een vuurtorenkop en een man met een koekoeksklok in plaats van een hoofd. Magritte en het Belgisch surrealisme zijn nooit ver weg. Het open interieur is doorspekt met knusse zetels en rustige plekjes. Ontspannen, elkaar ontmoeten en je laten verwonderen: het kan allemaal in de Batteliek.

Batteliek.jpg

Smeltkroes van smaken

In die bijzondere setting ontdek je een smeltkroes van smaken. Geniet er van speciale bieren, spirits en limonades die kenners ter plaatse produceren. Kleine of grote honger? in de restobar kan je proeven van exotische, huisgemaakte gerechten. Jij kiest of je gerecht als small, medium of large portie op tafel komt. En omdat je niet elke dag even veel dorst hebt, kan je ook de grootte van je drankje kiezen. 

Enkele voorbeelden? Je kunt gember-citoenlimonade bestellen, maar ook pompelmoes-hop. De biertjes luisteren naar de naam Drogedaris, Tijmreiziger of Oerknal. En je kunt ook huisbereide pastis bestellen. Allemaal even verrassend. Wie honger heeft, kan hier terecht voor foccaccia-toastjes, rode bietburger mangosalsa of risotto met mosselen in het eigen Ipapotamus-bier.

Fietser Batteliek.jpg

Workshops

Heb je zin om zelf de handen uit de mouwen te steken, dan kan je in groep of individueel deelnemen aan distilleer- of bierbrouwworkshops. Tijdens de stomende workshops schep je zelf een edel elixir of brouw je mee aan Battels bier. Een leerrijke reis doorheen de kosmos van gerstenat en kruidenaftreksels en een aanrader voor vrienden, collega’s en families.

Battel.jpg

En de omgeving?

De Batteliek ligt vlak bij het Zennegat en het Drie Rivierenpunt, waar de Nete, Dijle en Zenne elkaar kussen, te midden van prachtige natuur. De slikken en schorren vormen de biotoop voor zilverreigers en torenvalken. Ook de natuurreservaten Robbroek en Den Battelaer zijn de moeite waard. Fietsen en wandelen langs autovrije dijkwegen, 'oeverhoppen' met een van de gratis veerdiensten: het water is hier altijd dichtbij. En je bent natuurlijk vlak bij het gezellige stadscentrum van Mechelen.

Battel met Batteliek.jpg

Kom de Batteliek ontdekken

Als je zin hebt in een eigenzinnig biertje of een verrassend elixirtje, dan ben je bij de Batteliek aan het juiste adres. Waar wacht je nog op om ter kerke te gaan? Trek aansluitend je wandelschoenen aan of stap op een riviercruise en je dag is compleet!