Culinair in Dendermonde

Ervaringen
Culinair in Dendermonde

Wandel van streekproduct naar streekproduct

Dendermonde
Personen
20 - 100
Straat + huisnummer
Grote Markt
9200 Dendermonde
E-mail
Telefoonnummer
+32 52 21 39 56
Link

Dat Dendermonde heel wat te bieden heeft op vlak van cultuur en natuur hoeven we je niet meer te vertellen. Niet te onderschatten is daarnaast de rijkheid aan streekproducten: van Dendermonds kopvlees tot pralines en van bier tot koekjes. Toerisme Dendermonde koppelt er een mooie wandeltocht aan om toch wat van die heerlijke calorieën goed te maken.

Toerisme Dendermonde heeft voor jouw groep een uitgebalanceerd programma opgesteld. Als je van plan bent om een culinaire themawandeling te boeken, kan je vooraf jouw voorkeuren doorspreken. Dat kan op dinsdag en donderdag na telefonische afspraak via 052 21 39 56. Voel je vrij om dan alle opties te bespreken, supplementen af te wegen en extraatjes aan te brengen.

Wat staat er op het menu?

Goed om weten, is dat deze themawandeling je ook langs de voornaamste historische bezienswaardigheden in Dendermonde brengt. Tegelijkertijd op verschillende mooie plekjes een typische streekspecialiteit op je bord krijgen: er bestaan slechtere dagen, niet? In totaal duurt deze wandeling 3u30, maar er bestaat ook een uitgebreidere variant die een extra uurtje tijd vergt om volop te genieten. 

Wat krijg je dan bijvoorbeeld op je bord?

 • Dendermonds kopvlees: Bereid uit buikspek en sappig vlees van runds- en varkenskoppen.
 • Dendermondse paardenworstjes: Het geheim van Dendermondse paardenworstjes zit niet alleen in de gebruikte ingrediënten, maar ook in de bereiding ervan. De paardenworstjes worden geserveerd met brood als je dit als tussengerecht kiest en met groenten en frietjes als je dit als hoofdgerecht wenst.
 • Dendermondse Witten: Konijn gemarineerd in Pauwel Kwak en gearomatiseerd met fijngesneden groenten en kruiden.
 • Ros Beiaardpralines: Gemaakt van de beste chocolade en gevuld met marsepein, praliné of pure chocolade.
 • Ros Beiaardkoekjes: Het koekje heeft de vorm van het hoofd van het Ros Beiaard en is samengesteld uit een boter-zanddeeg.
 • Ros Beiaardgebak: Een taartje bestaande uit twee lagen fijne amandelbiscuit, gescheiden door een laagje confituur en op smaak gebracht met een zuiderse likeur. De zijkanten worden afgezet met amandelschilfers. Het geheel wordt overdekt met een laagje marsepein, versierd met een fraaie tekening van het Ros Beiaard en het opschrift 'Dendermonde'.
Brouwerij Dilewyns - Vicaris.jpg

Geserveerd met zorg

Inbegrepen in het pakket zijn het Dendermonds kopvlees met mosterd en een streekbier. Daarbij heb je de keuze tussen Tripel Karmeliet, Tripel Abdij Dendermonde of Vicaris: wij snappen de eeuwige twijfelaars met zo’n lijstje. Goed eten: keuze tussen Dendermondse Witten of paardenworstjes met groentjes, uiteraard frietjes en – ook uiteraard – Malheur. Koffie en thee drink je met heerlijke Beiaardpralines en verse Ros Beiaardkoekjes. 

Een zorgvuldig geselecteerde menu zoals je ziet, samengesteld met het beste wat Dendermonde op culinair vlak te bieden heeft. Jouw gids voor de dag zorgt voor begeleiding tijdens deze culinaire themawandeling: een mooie afwisseling tussen rustig wandelen in een historisch kader en streekgebonden eten en drinken is gegarandeerd. Een lichte honger voor de themawandeling is niet onverstandig als we de lijst met streekproducten bekijken. Smakelijk!

Culinair Dendermonde

Alles op een rijtje

 • Vertreklocatie: Stadhuis Grote Markt, 9200 Dendermonde
 • Website: www.toerismedendermonde.be  
 • Contact: +32 52 21 39 56 of toerisme@dendermonde.be 
 • Te boeken: permanent, behalve op maandag en feestdagen en tijdens periodes eerste 14 dagen januari, eerste 14 dagen juli, laatste 14 dagen augustus, laatste 14 dagen december
 • Duur activiteit: 3,5 uur of 4,5 uur voor de lange versie
 • Aantal deelnemers: 20-100 personen