Beleef brouwerij Huyghe

Ervaringen
Beleef brouwerij Huyghe

Ontdek de wereld van het roze olifantje!

Melle
Personen
15 - 100
Straat + huisnummer
Geraardsbergsesteenweg 2B
9090 Melle
E-mail
Telefoonnummer
+32 477 96 49 10
Link

Een brouwerijbezoek. Moeten we dan eigenlijk nog redenen geven om je plekje te reserveren? Om het laatste beetje twijfel weg te nemen, geven we je hier toch maar mee waarom zo’n brouwerijbezoek bij Huyghe de moeite loont. Ken jij het roze olifantje al?

Het roze olifantje is dé aandachtstrekker van deze brouwerij. Als je in Melle brouwerij Huyghe passeert, zie je een lichtblauwe gevel opdoemen versierd met … roze olifantjes. Een beetje bierkenner weet dat olifantje te verbinden met het bekende bier Delirium Tremens, intussen een gevestigde waarde op elke bierkaart. Brouwerij Huyghe brouwt meer dan Delirium, met bieren als Averbode, Floris, Blanches des neiges, Campus, La Guillotine, St. Idesbald, Mongozo en Villers. Dat is best een stevig lijstje om mee uit te pakken.

Brouwerij Huyghe.jpg

Volg de roze olifant

Die wereld van smaakvolle bieren opent elke dag van de week zijn deuren. Gidsen leiden je er maar al te graag rond om te tonen hoe de bieren van brouwerij Huyghe tot stand komen. Van basisingrediënten tot het schuimige goud dat je verlekkerd in je glas laat walsen op een zonnig terrasje in de zomer: weet dat er een heel proces aan voorafgaat. Dat besef komt de smaak en waardering voor het bier alleen maar ten goede. 

Niet enkel het brouwproces is elke keer opnieuw fantastisch om te volgen. Ook de ontstaansgeschiedenis van de brouwerij weet met vier generaties vakmanschap en traditie telkens te begeesteren. Wat deze brouwerij echt uniek maakt, is de hoge inzet op duurzaamheid. Met mooie groene ambities proberen ze hun waterverbruik, stroomverbruik en uitstoot te beperken. De hele geschiedenis van hoe Léon Huyghe in 1904 zijn eerste flesjes bottelde tot het internationaal herkende symbool van het roze olifantje wordt bezield uit de doeken gedaan.

Brouwerij Huyghe 5 - Yvonne van Houtem.jpg
Huyghe Melle.jpg

En proef!

Hopelijk heeft de bovenstaande kleine impressie van brouwerij Huyghe je al een beetje kunnen prikkelen. Veel meer kom je te weten in de gegidste rondleiding die er het ganse jaar door elke dag van de week kan doorgaan na reservatie. Groepen van 15 tot 100 personen worden er dagelijks wegwijs gemaakt in de wereld van brouwerij Huyghe. Maar enkel de oogstrelende installaties of de klank van de bottelarij tonen is niet voldoende. Wat dacht je van een proevertje? 

Beginnen doet de gids met een prikkelende inleiding, daarna volgt de rondgang in de brouwerij zelf. Je ziet er het bier in elk onderdeel van het proces: de Delirium Tremens krijgt letterlijk voor je ogen zijn typerende smaak. Maar een brouwerij zou geen brouwerij zijn als ze er ook niet op stonden om te tonen waartoe dit hele proces leidt: een biertje dat werkelijk helemaal af is. 

Daarom volgt aan het einde van de rondleiding een Delirium Tremens, toch wel dé sterspeler van deze brouwerij. Je hebt 1u30 lang – zo lang duurt de rondleiding zelf – het olifantje gevolgd; nu is het tijd om ‘m bij de slurf vast te pakken. Weten welke weg het bier heeft afgelegd om die smaak te krijgen, zal de appreciatie alleen maar doen toenemen. 

Brouwerij Huyghe heeft een interessant biermuseum ingericht en zet in 2021 nóg meer in op de beleving van zijn bezoekers. Daarom komt er een heuse ‘experience center’ voor jullie, waarschijnlijk fans, om de passie van deze familiebrouwerij nog beter in de verf te zetten. Een rijke traditie met begeestering verteld en steengoede bieren met passie gebrouwen: een geslaagd recept voor een memorabele uitstap in Melle.

Brouwerij Huyghe 6 - Yvonne van Houtem.jpg

Brouwerij Huyghe

Alles op een rijtje

  • Vertreklocatie: Geraardsbergsesteenweg 2B, 9090 Melle
  • Website: www.brouwerijhuyghe.be
  • Contact: +32 477 96 49 10 of dan.lemmens@skynet.be 
  • Te boeken: permanent van 9u tot 19u
  • Duur activiteit: 2,5 uur, kan aangepast worden aan de wensen van de groep
  • Aantal deelnemers: 15-100 personen