Wandel met Vizit Aalst

Ervaringen
Wandel met Vizit Aalst

Aalst, sterk verteld

Aalst
Personen
5 - 25
Straat + huisnummer
Grote Markt
9300 Aalst
E-mail
Telefoonnummer
+32 92 33 76 89
Link

Een wandeling van kerk naar stadhuis met een stadsplannetje is nog steeds oké. Maar waarom haal je niet het onderste uit de kan door van een stadsbezoek met jouw groep een unieke ervaring te maken? Vizit Aalst organiseert culinaire themawandelingen, interactieve tochten en fietsparcours met gidsen die je Aalst op een heel andere manier kunnen tonen. Aan jou de keuze!

Er is steeds meer vraag naar rondleidingen en wandelingen met gidsen die een stad op een andere, originele manier kunnen belichten. Toeristen willen niet enkel die historische gebouwen zien, maar tegelijk ook proeven van de streekproducten, sterke verhalen uit de buurt oppikken en misschien zelfs een klein spel spelen samen met hun vrienden, collega’s of familie. Vizit Aalst heeft een assortiment aan originele rondleidingen in Aalst waar je à la carte uit kunt kiezen; geheel op maat van jouw groep dus!

preview_20190518_142707.jpg

Toch vasten?

Als je honger al lang gestild is, kan je de themawandeling Verrassend Aalst boeken: een anderhalf uur durende tocht vol sterke verhalen en leuke anekdotes. Je hebt er in een mum van tijd de leukste en charmantste impressie van Aalst meegekregen. Of neem met je groep de fiets en laat de gids kopwerk verrichten tot elke halte. Zo ben je nog sneller op de tussenstop waar je kan lurken van iets anders dan een plastieken bidon. 

Vizit Aalst organiseert het ganse jaar door wandelingen voor groepen van 10 tot 200 personen. Meestal gaat het dan over vrienden, familie of bedrijven die een teambuilding organiseren. Omdat elke groep andere noden heeft en er vaak andere activiteiten voordien en nadien plaatsvinden, maakt Vizit Aalst graag ruimte voor maatwerk. Specifieke vragen en eisen kan je dan ook altijd bespreken via +32 92 33 76 89 of info@vizit.be. In ieder geval genoeg keuze om je binnenkort in Aalst te zien, tot dan!

Smullen maar

Is het toeval dat de meeste wandelingen in Aalst een culinair thema hebben? Waarschijnlijk niet. Aalst is de kleinste stad in Vlaanderen waar Vizit wandelingen en fietstochten organiseert. Dat komt ongetwijfeld door het eigenzinnige karakter van de ajuinen. Als twee automatische associaties ‘carnaval’ en ‘Louis Paul Boon’ zijn, weet je dat er voor iedereen wat te vinden is in deze bruisende stad.

A’petit is de eerste reeks culinaire wandelingen in Aalst. Je krijgt telkens een verschillende gang geserveerd op verschillende locaties met bijpassende drankjes. Kiezen tussen de verschillende thema’s die aan deze wandeling gekoppeld zijn, kan op maat van de groep: Bierwandeling, Straffe madammen, Criminele weetjes of Hartstocht? Kiezen is duidelijk verliezen in dit geval. 

Voor de ware competitiebeesten onder ons – en dat zijn er nogal wat – kan je de stadswandeling Voor geboren winnaars kiezen. Het recept blijft nagenoeg hetzelfde als bij A’petit, zij het dat Vizit Aalst geen kans onbenut laat om een vraag te stellen of een doe-opdracht te geven. Nadruk ligt niet op kennis, maar op plezier, dus er is geen voorkennis vereist. Eindigen doe je hier op café om de punten na te tellen en over te gaan tot de prijsuitreiking. Waarna ongetwijfeld een lange discussie volgt over hoe jullie groep eigenlijk had moeten winnen.
Eten op een rustiger tempo kan met de culinaire wandeling Lunchpromenade, een vier uur durende proeftocht langs de meest typische winkeltjes die je in Aalst kan vinden. Overal hapjes proeven en lunchen op restaurant; niet slecht toch? De thematocht Smokkelen met Stijl laat de lunch achterwege en zorgt dat je vooral lokale specialiteiten hebt geproefd in verschillende winkeltjes.

Winnaar van beste titel is Spek met Boontjes: een themawandeling waarbij Louis Paul Boon centraal staat. Dat allemaal gekoppeld aan eten natuurlijk: aangepaste aperitieven, hoofdgerecht in thema en twee zoete proevertjes om de stad én Louis Paul Boon op een originele manier te leren kennen.

Vizit Aalst

Alles op een rijtje

  • Vertreklocatie: afhankelijk van de gekozen wandeling in Aalst
  • Website: https://www.vizit.be 
  • Contact: +32 92 33 76 89 of info@vizit.be 
  • Te boeken: permanent
  • Duur activiteit: 1,5 uur tot 4 uur, afhankelijk van de gekozen wandeling
  • Aantal deelnemers: 5-25 personen