Vakantiewoning 't Huisje

Vakantiewoning 't Huisje

Een weekendje terug in de tijd

Bornem
Capaciteit
1 - 4 Personen
Straat + huisnummer
Louis Segersstraat 15
2880 Bornem
E-mail
Link

Wil je gezellig terug gekatapulteerd worden in de tijd? Boek dan snel een verblijf bij ’t Huisje, een typisch authentiek Vlaams huisje in het hart van Scheldeland. Een paar jaar geleden kochten Dirk en Reinhilde het dorpshuisje van de buren om er een vakantiewoning van te maken. 

Het resultaat mag gezien worden: ze kozen voor een mix van comfortabel modern met pittoreske charme. Nu verhuren ze het graag aan jou als vakantiewoning. Tijd om Scheldeland in al z’n glorie te ontdekken? Dan is dit het perfecte adresje voor jou en je gezin!

Vakantiewoning 't Huisje.jpg

Authentieke meubels

Toen ze ’t Huisje renoveerden zijn Dirk en Reinhilde niet naar IKEA getrokken. Het huis moest authentiek blijven, dus gingen ze bij hun grootouders langs. Het is daarom dat je er de rustieke meubels uit de jaren ’80 ziet. Vintage is weer helemaal in, niet?

Het is geschikt voor 2 tot 4 personen en alles bevindt zich op het gelijkvloers. Kom je met de auto? Parkeren kan gratis op de oprit van Dirk en Reinhilde naast 't Huisje. Voor de fietsers is er dan weer een fietsenstalling, waar je ook elektrische fietsen kan opladen. Handig voor wanneer je die fijne fietstochtjes in de buurt wil ontdekken.

't huisje woonkamer.jpg

Net als vroeger

Snel een boodschapje doen? Kan makkelijk! Op een kleine vijf minuutjes wandelen vind je een bakker, krantenwinkel, supermarkt, cafeetjes en restaurants. Dirk en Reinhilde leggen voor jou info klaar met de locatie en openingsuren van hun favoriete adresjes. 

Voor wie het nog authentieker mag, kan op maandag naar de wekelijkse markt in Bornem en op donderdag in Puurs. Als je vragen hebt over winkels of horeca, aarzel niet om ze te stellen aan de uitbaters. Zij maken je graag wegwijs in de buurt.

Vakantiewoning 't Huisje keuken.jpg

Lekker koken?

In de keuken heb je al wat je nodig hebt. Mocht er toch iets ontbreken, of je hebt iets specifieker nodig dan kan je aankloppen bij Dirk en Reinhilde. 

Zij staan je graag bij met spullen uit hun eigen keuken. Hou je in de ochtend die keuken liever voor bekeken, dan geven ze je adresjes waar je een ontbijtmand kunt bestellen.

kasteel.jpg

In de schaduw van kastelen

’t Huisje ligt in Hingene, een deelgemeente van Bornem. Het vakantieverblijf staat in de schaduw van het Kasteel d’Ursel. Je wandelt in amper 2 minuten het kasteelpark binnen vanuit je vakantiehuisje. Er worden verschillende tentoonstellingen en evenementen georganiseerd die zeker je bezoekje waard zijn.

Iets verderop staat het kasteel de Marnix de Sainte Aldegonde. Dit meesterlijk vormgegeven kasteel is perfect voor foto’s vanuit Weert, je waant je zo in een sprookje. Met de fiets ben je er snel en je pikt nog eens een mooie fietstocht langs de Schelde mee. 

100 kilometer Dodentocht

Waar Bornem ook voor staat is de Dodentocht. Eén weekend per jaar is dat het epicentrum voor alle stapliefhebbers. Vanuit Hingene kan je een stukje van de route zelf stappen of tijdens het event de wandelaars aanmoedigen, dat appreciëren ze heel erg!

Reinhilde en Dirk kennen de streek als hun broekzak. Klop gerust bij hen aan met vragen of voor een babbel. Jarenlang hielden ’t Huisje voorbehouden voor vrienden of familie. Al die tijd gidsten ze hun gasten rond in hun dorp en omgeving. 

Kom de sfeer opsnuiven

Logeren in ’t Huisje is als thuiskomen in de jaren ’80. Nostalgie alom en perfect voor een koppel voor een weekendje weg. Aarzel niet en boek je trip naar het verleden vandaag nog bij vakantiewoning 't Huisje.