Sylvie gaat op beversafari en dineert in een donut boat

Sylvie gaat op beversafari en dineert in een donut boat

Het Blaasveldbroek induiken en al dobberend dineren in Willebroek

Getoutoftown
Auteur

Getoutoftown

Anno 2020, dé zomer van de staycation! Samen met mijn zoontje Emile had ik midden juli een zonnige uitstap naar Willebroek ingepland. Ijsjes eten, bevers achterna gaan in een mooi natuurgebied en al dobberend dineren in een donut boat, we hadden er zin in! Goedgemutst trokken we richting Willebroek en het bleek een echte voltreffer. 

Blaasveldbroek Willebroek.jpg

Snel op weg naar Willebroek

Willebroek… het doet in eerste instantie denken aan een strategische plek tussen Antwerpen en Brussel, handig gelegen nabij twee snelwegen. Maar er valt best heel wat te ontdekken. Verwacht je hier aan groen, water, geschiedenis, een pittoreske dorpskern en leuke horeca. 

Boomstammenparcours blaasveldbroek.jpg

Samen op pad in Blaasveldbroek

We startten onze dag in het Blaasveldbroek. Een 160 hectare groot natuurgebied waar je een echte beversafari kan maken. Klinkt niet slecht, toch? Deze grappige knaagdieren hebben er zelfs een eigen eiland waarop ze hun huisjes, de burchten, bouwen. 

We gingen op stap via de ‘Samen op pad' wandellussen en maakten een wandeling op kindermaat door het gebied. Best spannend want je start er in een diepgroen moerassig gebied, prachtig om door te wandelen. Eens halverwege kom je op een open weide met natuurspeeltuinen, boomstammenparcours, hét otter- en bevereiland en het onthaalcentrum. Uitnodigend dus om even halt te houden en op verkenning te gaan.

Knooppunt Hazewinkel.jpg

Watersportbaan Hazewinkel

Verder op je wandelroute passeer je watersportbaan Hazewinkel, een grote plas water waar recreatiesporters volop kunnen windsurfen, suppen, kajakken en vele meer. Het deed ons vakantiegevoel acuut stijgen. En vonden we dat erg? Uiteraard niet!

Na het water duik je weer de bossen in en wandel je langs mooie rietvelden en visvijvers. Samengevat, een korte maar mooie en afwisselende wandelroute voor kleine avonturiers.

Speelbos kasteelpark Bel-air.jpg

Ijsjes bij Olle Bolle

Toeval wil dat mijn zus en schoonbroer een zaak hebben op nog geen kilometer van Blaasveldbroek. Er dus niets over delen is geen optie, maar ook geen moeite want je kan er terecht voor heel wat lekkernijen: van ijsjes tot dagschotels en salades. Op naar Olle Bolle dus voor de lekkerste ijsjes. Voor het jong geweld is er bovendien een splinternieuwe speeltuin.  

Nog een pluspunt : je loopt vanaf Olle Bolle recht het kasteelpark Bel-Air in, ideaal voor nog wat extra wandelpret of geklouter in het speelbos.  

Sashuis Klein-Willebroek.jpg

Schippersgehucht Klein-Willebroek

Genoeg gespeeld! Tijd om langs Klein-Willebroek te gaan. Dit gezellige schippersgehucht vind je ten noorden van het centrum, en wordt ervan gescheiden door het Zeekanaal Brussel-Schelde. Gelegen langs de oude arm van de Vaart vind je het Sashuis, dat de ontstaansgeschiedenis van het Kanaal en Klein-Willebroek belicht. Deze omgeving werd in 1982 beschermd als dorpsgezicht. Een mooie plek dus om even rond te dwalen. 

Aan de Rupeldijk kan je het veer over de Rupel nemen en je tocht verderzetten in Boom. Voel je een hongertje opkomen? Dan is Tratoria Kaai, gelegen langs de Rupel, een aanrader. Zelf bleven we nog even hangen in Klein-Willebroek, we hadden er immers originele plannen voor het diner.

Donut Boats Yachclub Volante.jpg

Dineren in een donut boat

En dan was het zover! Hier keken we al de hele dag naar uit: al dobberend dineren op het water. Onze uitstap afsluiten deden we in stijl. Meer bepaald bij Yachtclub Volante, in een knaloranje donut boat. Terwijl men in de keuken druk in de weer was met ons avondmaal dronken we alvast iets op het terras en staarden we vol ongeduld naar de bootjes. De borden, emmers met drank en het hele assortiment met tapas en verse mosselen werden ingeladen en we waren vertrekkensklaar. 

Het eten was lekker, maar het draait uiteraard nog meer om de ervaring: gezellig eten op het water terwijl je zelf het bootje bestuurt. Hierover kan ik alvast kort zijn : er is aan mij geen goede schipper verloren gegaan. Emile daarentegen was er meteen mee weg en mijn flinke kerel van 6 manoeuvreerde ons oranje gevaarte zelfs feilloos terug de haven in zonder andere bootjes of een steiger te raken. Hij had er ongelooflijk veel plezier in en wil sindsdien elke dag terug in ‘zijn bootje’. 

Zelf op pad gaan in Willebroek? Het volledige verhaal vind je op de blog getoutoftown.

Bestel je gratis vakantieboek

Ontdek nog meer uitstapjes voor je vakantie in Scheldeland
VB Scheldeland
Gidsen

Vakantieboek Scheldeland

6 reisbloggers nemen je mee op expeditie door Scheldeland

148 pagina's vol, doe-tips en leuke uitstapjes
12 kant-en-klare fiets- en wandelroutes
De mooiste verblijfadresjes voor een weekendje weg

Gratis
Getoutoftown

Getoutoftown

Sylvie noemt zichzelf 'de madam van de korte tripjes'. Samen met haar kinderen verzamelt ze leuke adresjes, beleeft ze onvergetelijke momenten en ontdekt ze onbekende plekjes in de Benelux. Hun avonturen schrijft ze neer op de blog getoutoftown. Ze woont in Antwerpen en kent de Schelde als druk bevaren rivier. Haar verbazing is groot als ze voor Expeditie Scheldeland in een wereld van rust en kalmte terechtkomt.