Station Hotel

Station Hotel

Een deugddoend verblijf in barokstijl

Aalst
Capaciteit
1 - 26 Personen
Straat + huisnummer
ALBERT LIÉNARTSTRAAT 14
9300 Aalst
E-mail
Telefoonnummer
+32 53 77 58 20
Reservation
Online boeken
Link

Denk je er al lang eens aan om een weekendje doorbrengen in het bruisende Aalst en ben je een liefhebber van hotels waar de tijd wel leek stil te staan? Dan is Station Hotel vast en zeker iets voor jou!

Dit driesterrenhotel vlakbij het station en op wandelafstand van het stadscentrum dateert uit de tweede helft van de negentiende eeuw en is authentiek ingericht in dezelfde barokstijl die ook de architectuur van het huis kenmerkt. Je slaapt er dus omringd door de grandeur van weleer!

Station Hotel Aalst.JPG

Familiale sfeer

Een andere grote troef van Station Hotel is de persoonlijke service en gastvrijheid waarvoor de zaakvoerders garant staan. Op zoek naar een leuk restaurant om te dineren? Weet je niet welk museum of park in de Ajuinenstad eerst te bezoeken? Of welke fiets- en wandelroutes je naar de mooiste plekjes in de Dendervallei voeren? Vraag raad aan Christophe en zijn familie, ze zullen je vakkundig en met plezier de nodige tips aan de hand doen.

Station Hotel Inkomhal.jpg

Authentiek pareltje

Wie in Aalst in het Station Hotel verblijft, wordt steevast zorgvuldig in de watten gelegd. Dat bewijzen de vele vaste klanten die keer op keer terugkomen naar dit pareltje. Al kan het ook komen door de unieke barokstijl en de authentieke sfeer waarin het hotel baadt. Denk maar aan de inkomhal en de majestueuze trap die volledig in hun originele staat bewaard zijn gebleven en waar je je kan vergapen aan deurknoppen met leeuwenkoppen en allerlei prachtige sculpturen.

Station Hotel Kamer.JPG

Verzorgde luxe met alles erop en eraan

Het hotel telt vijftien rookvrije kamers – zes single kamers, acht dubbele kamers en een triple kamer. Die zijn stuk voor stuk smaakvol ingericht in de stijl van het gebouw en voorzien van een minikoelkast met gratis water, koffie en thee en een flatscreentelevisie met internationale zenders. En met bedden van topkwaliteit, natuurlijk.

Zo kom je ’s ochtends uitgerust en ontspannen aan het ontbijt om te genieten van een uitgebreid continentaal buffet, met alles erop en eraan. Het hotel heeft ook een honesty bar, waar je op eigen houtje en in alle vertrouwen een drankje kan nemen dat je bij je vertrek afrekent. Je kan er onder meer verschillende bieren en wijnen uitproberen. Schol!

Grote Markt Aalst.jpg

Zoveel te zien

Ben je al overtuigd? En we hebben het nog niet eens gehad over Aalst en zijn omgeving! Op 300 meter van het hotel ligt de Grote Markt met al zijn bezienswaardigheden. Het stadhuis met zijn rococogevel, standbeeld van Ondineke en Aalsterse roede, bijvoorbeeld. Of de Borse van Amsterdam, waar vroeger de postkoetsen tussen Rijsel en Amsterdam halthielden en waar nu een toprestaurant gevestigd is. En vergeet ook het schepenhuis, het gebiedshuisje en het Belfort niet. De toren van het Belfort werd overigens door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed.

2015_Sint-Martinuskerk_ext_zonnig_1_Cameraad_Gert Swillens.jpg

Rijke geschiedenis

Wat verderop ligt de laatgotische Sint-Martinuskerk, een kerk met de allure van een kathedraal die werd genoemd naar de patroonheilige van de stad. Het is ook de plek waar priester Adolf Daens zijn legendarische donderpreken hield en zijn strijd voor de armen in Aalst voerde. Ook het interieur van de kerk zal je mond doen openvallen. Het absolute pièce de résistance is 'De Pestlijders', het schilderij van de Antwerpse grootmeester Pieter-Paul Rubens. Momenteel kan je er genieten van de Belevingsexpo ‘Iedereen Rubens’.

Wil je meer weten over de rijke geschiedenis van Aalst? Dan biedt ’t Gasthuys - Stedelijk Museum uitkomst. Dit voormalige hospitaal kreeg een nieuwe bestemming als stadsmuseum. Zo komen historische figuren zoals priester Adolf Daens, boekdrukker Dirk Martens, schilder Valerius De Saedeleer en schrijver Louis-Paul Boon uitgebreid aan bod in het museum. En niet te vergeten: een belangrijk deel van het museum is gewijd aan de geschiedenis van het carnaval.

carnavalsmuseum.jpg

Aalst vergeet je nooit

Krijg je na je bezoek aan de tentoonstelling maar geen genoeg van het carnaval? Ga dan eens langs bij de Carnavalswerkhallen, de plek waar de lokale carnavalsgroepen het hele jaar door aan hun praalwagens werken. Of kom gewoon op bezoek in Aalst tijdens het carnaval. Het is een onvergetelijke ervaring die je ook als niet-Aalstenaar zeker één keer in je leven moet hebben meegemaakt.

Station Hotel tafel.jpg

Boek je verblijf bij Station Hotel

Zin om zelf te komen logeren in dit prachtige driesterrenhotel in barokstijl & het bruisende Aalst te ontdekken? Kijk snel op de website van Station Hotel en boek er je kamer.