Op stap met de Hoogtij wandelroutes

Op stap met de Hoogtij wandelroutes

Wandelen in de Scheldevallei

Wandelen in de Scheldevallei kan dit jaar een hele zomer lang met de HOOGTIJ wandelroutes! Langs de Schelde, de Durme en de Rupel tussen Gent en Antwerpen ontdek je de mooiste natuur- en erfgoedparels, nieuwe picknickplaatsen en tal van leuke weetjes.

Meer dan 20 gemeenten, van Destelbergen en Melle tot Willebroek en Zwijndrecht, sturen je wandelen langs hun mooiste natuurplekjes. Je komt ook van alles te weten over het Sigmaplan dat ervoor zorgt dat de Scheldevallei beter is beschermd tegen overstromingen en hoe het plan de natuur daar een enorme boost mee geeft.

 

Onze 4 must do's tijdens Hoogtij

Damvallei Destelbergen.jpg

1. Bergenmeersenpad in Destelbergen

Vlakbij Gent, in een oude Scheldemeander, ligt de Damvallei, een prachtig natuurgebied van Europese waarde. Langsheen een snoer van turfputten wandel je in een wisselend landschap van hooilanden, broekbossen en moerassen. In de winter is dit een pleisterplaats voor tal van trekvogels. 

BEKIJK MEER

Kasteel Berlare.jpg

2. Kasteelpark Wandelroute in Berlare

Starten doe je in het kasteelpark van Berlare voor een gevarieerde trip door de Scheldenatuur die je leidt langs erfgoed, mooie zichten en het indrukwekkende overstromingsgebied Paardeweide. Het ene moment sta je duidelijk onder het Scheldeniveau. Even later maak je je op voor een stevige klim door de duinen die de rivier eeuwen geleden in de bocht van Berlare deed ontstaan.

BEKIJK MEER

Notelaer Bornem.jpg

3. Sigmawandeling in Bornem

Vlakbij de oevers van de Schelde wandel je langs de (toekomstige) Sigmagebieden, het stiltegebied in Hingene en het prachtige paviljoen De Notelaer. Je ontdekt er indrukwekkende landschapselementen die vandaag al aanwezig zijn en hoe het landschap de komende jaren nog zal veranderen. 

BEKIJK MEER 

Interescaut Schelle.jpg

4. Tussen Veer en Vliet wandelroute in Schelle 

Schelle en Schelde gaan hand in hand, al vind je hier ook de zijstromen Rupel, Vliet en Wullebeek. Tijdens je wandeling wijst het alom vertegenwoordigde water je alvast de weg langs natuurpracht en uniek industrieel erfgoed in het prachtige rivierenlandschap.

BEKIJK MEER

Het volledige wandelaanbod van Hoogtij bekijken?

Gewoon naar de website surfen, de plek aanklikken waar je graag de beentjes wilt uitslaan, en weg ben je. Wie onderweg zijn of haar ‘langste golf’ inblikt, kan ook nog een mooie prijs winnen. Deelnemen kan tot en met 21 september!

Ontdek alle routes

Haal je fietsgids in huis

Met nog meer routes en tips langs het water
Overstromen
Gidsen

Fietsgids Overstromen

7 fietsroutes langs Schelde, Durme en Rupel tussen Gent en Antwerpen
Deze gids neemt je mee langs de mooiste overstromingsgebieden
Met eet-, drink- en slaaptips op je route
Extra fietsroute: lange afstandsfietsroute van Antwerpen naar Gent

€ 6,00