Ontdek 500 jaar PiKANTe cultuurgeschiedenis in het waterkasteel van Moorsel en ga daarna een rondje fietsen door de Faluintjes, vroeger een van dé hopregio’s van Europa. Nagenieten met een hapje of drankje kan in de ZOMERbar in de kasteeltuin.
 

Vijf eeuwen kant en co: boeiend verhaal in een prachtig decor

waterkasteel Moorsel © PiKANT Stefaan Van Hul

Tentoonstelling PiKANT

Met een hoogstaande selectie van stukken uit binnen- en buitenland, zowel uit privécollecties als musea, laat de weelderige expo PiKANT je kennismaken met vijf eeuwen cultuurgeschiedenis. Kanten doop- en bruidskledij, spectaculaire avondjurken en kleine schatten staan te kijk naast topwerken van Vlaamse meesters zoals Rubens, Jordaens en Van Dyck. Ook vandaag nog inspireert kant menig kunstenaar en ontwerper tot high fashion en kunst. Kortom: een must see voor deze zomer! Ook al omdat de locatie – de orangerie van het waterkasteel van Moorsel en het bijhorende park - normaal niet geopend is voor het publiek.

Opgelet: wegens groot succes geen toegang zonder online ticket! De expo loopt tot en met 3 november 2019.

Bestel je tickets

zomerbar © PiKANT Luk Monsaert Photography

ZOMERbar in de kasteeltuin

Het renaissance-waterslot van Moorsel werd begin 16de eeuw gebouwd als 'séjour de plaisance' of lustoord voor kardinaal-abt Karel Van Croy van de abdij Affligem. Die gaf er, zoals diverse bronnen verhalen, 'de volle vrijheid aan zijn wereldse driften'. Het werd door de huidige eigenaar vakkundig gerestaureerd en pronkt met een neerhof, waterpartijen en een park. Dat laatste is tijdens de tentoonstelling uitzonderlijk geopend voor een zomerwandeling. Speciaal voor de gelegenheid is er ook een fijne ZOMERbar voor een verkwikkend hapje of drankje!
Abdij van Affligem in Faluintjesstreek

Verken de Faluintjesstreek

Samen met Baardegem, Herdersem en Meldert vormt Moorsel de Faluintjesstreek, vroeger een van dé hopregio’s van Europa. Eind 19de eeuw stond hier nog 2.000 ha hop, al sinds de middeleeuwen een populair ingrediënt van bier. Om de rijke traditie van vroeger in eer te herstellen, wordt hier en daar weer hop geteeld, onder meer aan de abdij van Affligem, die een centrale rol speelde in de geschiedenis van deze regio. Fiets of wandel de PiKANTroutes rond het kasteel.
 
 
Met de fiets verken je de Faluintjesstreek met onze Aalst fietsroute.
 
Orangerie waterkasteel Moorsel © PiKANT Luk Monsaert Photography

PiKANT fietsen in de Faluintjesstreek

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be