Groote Oorlog Scheldeland

Nog meer WOi

Ook andere regio's herdenken in 2014 een eeuw Groote Oorlog met tentoonstellingen, lezingen, ceremonies en unieke evenementen.

Meetjesland

Onder impuls van COMEET werkten de Meetjeslandse gemeenten en talloze verenigingen een breed en gevarieerd aanbod aan activiteiten uit. Je ontdekt het Meetjeslandse oorlogserfgoed al wandelend en fietsend, maar ook tijdens lezingen, tentoonstellingen, gidsbeurten en workshops.

> Bekijk het volledige aanbod

Waasland

In een regio als het Waasland toonde de Groote Oorlog een bijzonder gelaat: hoe was het om in oorlogstijd in een grensregio (met het neutrale Nederland) te wonen? Alle activiteiten werden verzameld op hun website.

> Bezoek de website

West-Vlaanderen

Westtoer en de provincie West-Vlaanderen, waar de oorlog zich 4 jaar lang afspeelde, stelden samen een gevarieerd WOI-programma samen. Ontdek de WOI-sites, maak een fiets, wandel- of boottocht in het spoor van WOI, bezoek een van de vele expo's of boek een heus WOI-arrangement.

> www.flandersfields.be  > www.100jaargrooteoorlog.be  > www.wegwijzerwoi.be

Antwerpen

Ook (de provincie) Antwerpen speelde een cruciale rol tijdens de eerste maanden van de oorlog en daarna. Tal van initiatieven zetten dit jaar het WOI-erfgoed en de verhalen van de bezetting in de kijker.

> www.antwerpen1914-1918.be  > www.antwerpen14-18.be

Vlaams-Brabant

Vlaams-Brabant bouwt een Belevingscentrum uit rond 14-18, lanceert enkele historische fietsroutes en organiseert tal van WOI-activiteiten en –herdenkingen

> Bezoek de website

Limburg

Onder de noemer 'Kleine verhalen in een Groote Oorlog' pakt Limburg uit met een reeks lokale initiatieven rond het dagelijkse leven tijdens WOI.

> Bezoek de website

België

WO I in België: op www.be14-18.be vind je een handig overzicht van alle nationale ceremoniën, tentoonstellingen en andere activiteiten.

> Bezoek de website