Floraliëntochten

De wereldvermaarde internationale bloemententoonstelling FLORALIËN Gent werd in 2016 een trendsettend stadsgebeuren. De grote bloemen en plantenshow was een “open” ontdekkingsparcours met 4 aanmeldpunten verspreid over de stad.

Een eerdere editie van de Floraliën was de aanleiding om een nieuwe thematocht op het fietsnetwerk uit te stippelen... Fietsen en genieten van de Floraliën thematocht kan het hele jaar door, maar de periode bij uitstek om te fietsen is van april tot begin oktober! Dan staat er altijd wel iets in bloei. De Oost-Vlaamse bloem- en sierteelt is de rode - of beter groene - draad doorheen de Floraliëntocht.

De tocht loopt over fietswegen van de fietsnetwerken Scheldeland en Waasland en bestaat uit 3 lussen die met elkaar verbonden zijn: de Azalealus, de Begonialus en de Boomkwekerijlus.

> bestel de brochure of download de route voor je gps

Bovendien geven Toerisme Lochristi en Toerisme Wetteren je elke laatste zondag van mei t.e.m. september de kans om de Floraliëntocht te beleven met de deskundige uitleg van een gids, gekoppeld aan een rondleiding in een sierteeltbedrijf.

> Meer informatie over de begeleide Floraliëntochten