Op zondag 16 juni ontdek je tijdens Hoogtij al varend, fietsend en wandelend de troeven van de Schelde en haar zijrivieren de Durme en de Rupel. Wij selecteerden een aantal wandelactiviteiten uit het aanbod van meer dan 60 activiteiten in meer dan 20 gemeenten.

Gilliot & Roelants Tegelmuseum

Wandel door een 'reusachtig' ondergelopen rietveld (Boom)

Wil je provinciaal recreatiedomein De Schorre en haar natuur op een andere manier leren kennen? Schrijf je dan in voor een unieke wandeling met huisgids Jan Vaeck die het domein als zijn broekzak kent.

Meer info en inschrijven: 03 880 76 16, https://forms.gle/34p242F9kChbGgYt9

Begeleide wandeling van de Gilliotroute (Hemiksem)

Ontdek welke sporen de wereldvermaarde keramiektegelfabriek Gilliot & Cie heeft achtergelaten in de gemeente: oude kantoorgebouwen, geveldecoratie, prachtige villa’s, kijkwoningen avant-la-lettre en zoveel meer. Om 10u30 en om 16u vertrekt de wandeling aan de ingang van het museum. 

Meer info: 0475 54 62 89

Vlassenbroek

Op ontdekking in het fort Van Eepoel (Zwijndrecht)

Schrijf je in voor een begeleide wandeling op het domein van dit fort dat tijdens Hoogtij uitzonderlijk wordt opengesteld voor het publiek. Het fort, gelegen vlakbij de Schelde, dateert van de tweede helft van de 19e eeuw en maakt deel uit van de Brialmont fortengordel rond Antwerpen en had als taak de Scheldebocht ten zuiden van Antwerpen te bewaken. 

Meer info en inschrijven: cultuur@zwijndrecht.be

Op ontdekking in Vlassenbroek (Dendermonde)

Maak je keuze uit het mooie aanbod wandelingen dat Toerisme Dendermonde uitstippelde: een dauwwandeling, een natuurwandeling, een Scheepvaartmuseumwandeling, ... voor elk wat wils.

De flyer met het volledige programma, download je hier.

Kasteel Marnix de Sainte Aldegonde

Wandelen én kastelen kijken

Geniet van een hapje en drankje op het kasteeldomein van Marnix de Sint-Aldegonde of ga langs op de Kasteelfeesten aan kasteel d'Ursel in Bornem. In het kasteel van Laarne verken je met een gids het het 17de-eeuwse kasteel: van de statige ridderzaal tot de oude voorraadkelder ... Het kasteel van Wissekerke heeft iets extra’s in petto met mooie beelden die de relatie van het kasteel met de omgeving in de kijker zetten. 

Meer info vind je hier.

ONZE SELECTIE VAN ACTIVITEITEN 'op het water' BEKIJKEN, DOE JE HIER!

ONZE SELECTIE VAN FIETSACTIVITEITEN BEKIJKEN, DOE JE HIER!

EEN OVERZICHT VAN ALLE FIETS-, WANDEL-, EN VAARACTIVITEITEN EN PRAKTISCHE INFORMATIE VIND JE TERUG VIA WWW.HOOGTIJSCHELDEVALLEI.BE .

Wandel mee tijdens Hoogtij op zondag 16 juni!

Toerisme Scheldeland
Wandel mee tijdens Hoogtij op zondag 16 juni!