Vergeet watersporten in tropische bestemmingen, zelfs in eigen land kan je als waterrat je volledig uitleven. En dat op de Schelde! Het gezin achter de blog withkidsontheroad komt supporteren voor de eerste wakeboardles van zoontje Bas. 

activiteiten langs en op de Schelde

Watersportclub Costa Zela

Laat de exotische naam je niet van de wijs brengen, je vindt deze sportclub aan de oevers van de Schelde in Zele. Op een boogscheut van Dendermonde verken je de Schelde met waterski’s of een wakeboard.
 
Appelsveer restaurant en B&B

Wat te doen in Appels

Appels is een klein dorp en deelgemeente van Dendermonde. Het ligt vlak aan de Schelde en heeft ook een veerdienst: het Appels veer. Aan de ene kant van de overzetboot vind je het gekende café Het Veerhuis. Aan de andere kant van het water vind je restaurant, B&B, boomgaard én ijshuis – hoe kan het ook anders – Appelsveer.
Appels veer

Sportief naast het water

Geen avontuurlijke waterrat maar wel een fervent fietser? Dan kan je de Scheldeboorden verkennen met de blauwborst fietsroute uit onze nieuwste fietsgids Overstromen. Fiets van Dendermonde een stuk langs de Oude Dender en vervolgens de Schelde, die je oversteekt met de veerboten in Appels en in Baasrode. De fietsroute trakteert je ook op de weidse rust van Vlassenbroek. Daar is momenteel een waardevol overstromingsgebied in de maak. 
 
Donkmeer Berlare

Slapen aan het water

Dichter bij het water slapen dan in vakantiewoning het Meerzicht kan haast niet. Je logeert in een knus appartement aan het water. Het Donkmeer is een toplocatie in de zomer maar ook in de winterperiode is het een gezellige uitvalsbasis.
 

Wil je meer te weten komen van Expeditie Scheldeland?

Bekijk de belevingen van de andere expeditieleden.

Expeditie Scheldeland

Expeditie Scheldeland: watersport op de Schelde

withkidsontheroad.
withkidsontheroad.

Voor Katrien, Ludovic, Bas en Elodie draaien de reizen die ze doen rond één welbepaald thema: op vakantie gaan met kinderen. Dit vrolijke gezin reist de wereld rond voor de blog withkidsontheroad. en zal nu testen hoe kidsproof Scheldeland eigenlijk is.