Werner en Myriam gaan op verkenning voor Expeditie Scheldeland. Ze trekken meerdere keren naar onze mooie regio om telkens iets nieuw te ontdekken. Als whisky én natuurliefhebbers konden we niet anders dan hen Stokerij De Molenberg en natuurgebied Blaasveldbroek te laten zien.

Daguitstap Blaasveld

Stokerij De Molenberg

Stokerij De Molenberg

Schotse whisky's zijn voor Werner & Myriam geen onbekenden, Belgische whisky daarentegen: dat wilden ze wel eens ontdekken! In Blaasveld vind je Stokerij De Molenberg, sinds generaties in handen van de familie Van Breedam. De molen is niet meer actief maar de bedrijvigheid is nog volop aanwezig!
Gouden Carolus van Stokerij De Molenberg
Na een gegidste rondleiding volgt uiteraard de degustatie. Voor het eerst proefden ze Belgische whisky en waren meteen verkocht. Ze gingen met heel wat pareltjes naar huis zoals de Gouden Carolus Whisky Infused en de Anker Cask whisky. Conclusie: de Belgische whisky kan zonder problemen opboksen tegen de Schotse tegenhangers. 
 
Wil je zelf ook eens de stokerij bezoeken en degusteren van de prijswinnende Belgische whisky?
 

Blaasveldbroek

In Blaasveld vind je natuurlijk meer dan enkel de stokerij. Aan Stokerij De Molenberg start de Molenberg wandelroute. Een wandeling van 6,5 km doorheen het natuurgebied Blaasveldbroek in Willebroek. Heel wat watervogels zijn hier te spotten langs de vijvers en waterpartijen. Als je geluk hebt kan je ook van otters en bevers  een glimp opvangen bij het otter- en bevereiland.
 
Brasserie Het Anker

Brasserie Het Anker

Hun daguitstapje in Scheldeland sluiten Werner & Myriam af op restaurant. Omdat ze maar niet genoeg kregen van de whisky kozen ze er brasserie Het Anker uit. Ze maken heerlijke gerechtjes met het Gouden Carolusbier of single malt whisky. 

Lees het volledige verhaal van Werner & Myriam.

Wil je meer te weten komen over Expeditie Scheldeland?

Bekijk de belevenissen van de andere expeditieleden.

Expeditie Scheldeland

Expeditie Scheldeland: Wandelen en whisky in Willebroek

Werner & Myriam
Werner & Myriam

Myriam en Werner reizen als traveljournalisten al jaren de wereld rond en pennen hun verhalen neer in hun reisblog Dichtbij en Ver Weg. Scheldeland is hen redelijk onbekend, en net daarom staat het duo te popelen om tijdens hun expeditie de vele troeven van de regio te ontdekken.