Samen met de Ninoofse belleman (Hans Van Laethem) verkent Glenn de stad Ninove voor Expeditie Scheldeland. De stad aan de Dender heeft heel wat in petto voor het duo!
 

4 plekjes in Ninove verkennen met de belleman

Eerste kennismaking met de belleman

Je kan Hans Van Laethem gerust de beste in zijn soort noemen. Hij won meerdere kampioenschappen voor bellemannen en brengt de folklore elke dag weer tot leven. Gehuld in zijn kostuum in de stadskleuren staat hij Glenn op te wachten om hem te begeleiden op zijn eerste expeditiedag in Scheldeland.
Koepoort, enige overgebleven stadspoort Ninove

Op stap met een ereburger van Ninove (en een gids)

Stadsgids Danny vervoegde het duo om ze rond te leiden en de beste plekjes te tonen. 
 

1. Koepoort

De vier stadspoorten van Ninove zijn doorheen de jaren niet gespaard gebleven. Met uitzondering van de Koepoort, die stond namelijk niet in de weg voor de stadsuitbreiding. 
Abdijkerk Ninove

2. Abdijkerk

De Abdijkerk, oftewel de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk vind je pal in het centrum van Ninove. De aanvankelijke bouwstijl was gotiek maar werd later afgewerkt in barokstijl. Neem zeker een kijkje binnen in de kerk want het is minstens even majestueus binnen als buiten.
Hospitaalkapel Ninove

3. Hospitaalkapel

Anders dan andere steden bevindt de toeristische dienst van Ninove zich in de beschermde hospitaalkapel. In het authentieke gebouwtje maak je kennis met de stadsreuzen en krijg je alle nodige informatie over de stad. 
brouwerij Slaghmuylder

4. Brouwerij Slaghmuylder

Scheldeland is een bekende bierregio, met grote spelers zoals Duvel Moortgat en Bosteels maar ook met hele fijne, lokale brouwerijen. Één daarvan is Brouwerij Slaghmuylder. Hier brouwt men Witkap bier, een blond bier dat zowel Glenn als de belleman goed smaakt.

Lees het volledige verhaal van Glenn.

Wil je meer te weten komen van Expeditie Scheldeland?

Bekijk de belevingen van de andere expeditieleden.

Expeditie Scheldeland

Expeditie Scheldeland: Ninove verkennen met de belleman

Glenn De Schrijver
Glenn De Schrijver

Glenn De Schrijver is de travelblogger achter Reistebrij. Naast zijn blogposts maakt Glenn ook vlogs, is hij een fervent twitteraar en weet hij als geen ander hoe zijn ervaringen vast te leggen in tekst en beeld.