De leukste manier om naar Scheldeland te komen? Of een dagje Antwerpen & Scheldeland te combineren? Dat moet DeWaterbus zijn! Bart vaarde mee met kapitein Ibrahim en ontdekte deze ontspannen manier van reizen.

3 leuke tips om op stap te gaan

 Meevaren met DeWaterbus dat is instant vakantiegevoel. Laat het hectische leven achter je, gooi filefrustraties overboord en laat je meevoeren op het ritme van de stroom richting Scheldeland. Aangemeerd? Dan vind je hieronder 3 leuke tips om op stap te gaan.

1. Bezoek de musea in de Sint-Bernardusabdij

Bart vaarde mee tot in Hemiksem en passeerde tijdens zijn vaarroute de prachtige polders van Kruibeke. Aanmeren deed hij vlakbij de monumentale Sint-Bernardusabdij, gelegen in een mooie groene omgeving. In de abdij kan je het Gilliot & Roelants Tegelmuseum en het Heemmuseum Heymissen bezoeken.

Bezoek de musea

2. Retourtje Antwerpen - Gent fietsroute

Strek je kuiten voor een extra lange rit tussen Antwerpen en Gent, waar de Schelde een aantal fraaie natuurgebieden aan elkaar rijgt. Of maak er een leuke tweedaagse van en geniet van een van de gastvrije logies. Meer fietslussen tussen Antwerpen en Gent vind je in de fietsgids 'Overstromen'.

Fiets deze route

3. Wandel de Gilliotroute

Via de Gilliotwandelroute ga je op stap in de mooie omgeving van de Sint-Bernardusabdij. Ontdek al wandeld meer over dit deel van Scheldeland, de Rupelstreek, dat gekend stond voor de baksteen- en tegelproductie.

Wandel deze route

Wil je meer te weten komen over Expeditie Scheldeland?

Bekijk de belevenissen van de andere expeditieleden.

Expeditie Scheldeland

Expeditie Scheldeland: Met DeWaterbus naar Scheldeland

Bart De Roeck
Bart De Roeck

Bart De Roeck is, naast schooldirecteur van beroep, vader van drie jonge tieners en de bezieler van 'Roeckiesworld'. Op deze blog komen de voornaamste van zijn vele interesses tot uiting: reizen, koken en fotografie. Van het ontdekken van nieuwe leuke koffiebars kan Bart echt gelukkig worden.