Als er twee zaken zijn waar we Werner & Myriam gelukkig maken is het wel natuurbeleving en gastronomie. We stippelden een leuke daguitstap naar Denderleeuw uit.
 

Bourgondisch genieten aan de Dender

Sas Teralfene

Varen op de Dender

Zoals de naam al doet vermoeden ligt het dorpje aan de Dender rivier. Werner & Myriam starten hun daguitstap aan B&B Chillann. De kleinschalige bed and breakfast is gelegen aan de Dender en heeft zelfs een eigen aanlegsteiger mét bijhorende sloep. De eigenaar van de B&B is schipper van dienst en neemt hen mee op een rustige rondvaart op de Dender.
 
Het 140 jaar oude sas Teralfene maakt indruk op het koppel. De saswachter zwengelt hier nog op eigen kracht de sluisdeuren open. 

Gastronomisch eten aan het water

In Denderleeuw vind je een restaurant dat een aantal keer werd verkozen tot beste bierrestaurant ter wereld. De Heeren van Liedekercke  zijn veel meer dan een vaste waarde. De chefs en het restaurant zelf hebben een indrukwekkend palmares aan titels en prijzen. De Heeren zijn de broers Tom en Joost De Four. Werner & Myriam laten zich verwennen met het 7 gangenmenu met aangepaste bieren. Met meer dan 400 bieren op de kaart ben je hier als bierliefhebber in de 7e hemel. Het eten subliem, de drank rijkelijk.

Lees het volledige verhaal van Werner & Myriam

Wil je meer te weten komen over Expeditie Scheldeland?

Bekijk de belevenissen van de andere expeditieleden.

Expeditie Scheldeland

Expeditie Scheldeland: Gastronomie en varen op de Dender

Werner & Myriam
Werner & Myriam

Myriam en Werner reizen als traveljournalisten al jaren de wereld rond en pennen hun verhalen neer in hun reisblog Dichtbij en Ver Weg. Scheldeland is hen redelijk onbekend, en net daarom staat het duo te popelen om tijdens hun expeditie de vele troeven van de regio te ontdekken.