We ontvangen Sam in Dendermonde voor Expeditie Scheldeland. We daagden hem uit tot een quatre-mains met de stadsbeiaardier Marc. Marc vertelt over de geschiedenis en cultuur van de stad aan de Dender.

Tradities en cultuur in Dendermonde

panorama in Belforttoren

Werelderfgoed in Dendermonde

Één van de unieke gebouwen van Dendermonde is het Stadhuis met de Lakenhalle en het Belfort, beide publiekelijk toegankelijk. Het Stadhuis is beschermd als Werelderfgoed door UNESCO. Klim de belforttoren op en je wordt op verdieping 6 beloond met een mooi uitzicht over de stad. 
 
Dendermonde

Historisch centrum Dendermonde

Vanuit het platform in de Belforttoren zie je andere unieke, historische gebouwen zoals het Vleeshuismuseum, Justitiepaleis en de Onze-Lieve-Vrouwekerk.
quatre-mains aan de beiaard

Een quatre-mains spelen met de ervaren stadsbeiaardier van Dendermonde? Geen probleem voor Sam De Bruyn! Hoewel Sam als radiopresentator heel wat kent van muziek, gaat hij dan toch maar voor Altijd Is Kortjakje Ziek. ;-)

Wil je meer te weten komen van Expeditie Scheldeland?

Bekijk de belevingen van de andere expeditieleden.

Expeditie Scheldeland

Expeditie Scheldeland: de klokken luiden in Dendermonde

Sam De Bruyn
Sam De Bruyn

Sam De Bruyn ken je hoogstwaarschijnlijk 'van de radio' maar wist je dat hij ook heel gepassioneerd is door reizen? Hij gaat op verkenning in binnen en buitenland voor zijn reisblog Håndbagage