Travelblogger Bart De Roeck nam zijn gezin mee voor een weekendje weg in eigen land! Ze trokken naar Aalst en Dendermonde voor Expeditie Scheldeland. Hieronder 5 tips voor een leuke uitstap in Aalst.

 

5x Aalst ontdekken

markt Aalst

1. Escaperoom in het Belfort

Het Belfort van Aalst kan je niet alleen beklimmen tot hoog in de toren. Je kan er ook ontsnappen uit de kelders! Tenminste als je binnen de tijd alle opdrachten goed hebt uitgevoerd. De escaperoom staat in het teken van de klopjacht op Jan De Lichte. 
 

2. Stadswandeling mét eetstops

Start je begeleide stadswandeling in het toeristisch infokantoor van Aalst. Een erkende stadsgids neemt je mee de stad in en schaaft je kennis over Aalst grondig bij. Op het einde van de proevertjeswandeling weet je waarom Aalst de ajuinenstad wordt genoemd en heb je geproefd van lokaal lekkers zoals de Ondineke praline en Aalsterse vlaai.
 
 
carnavalshallen Aalst

3. Carnavalswerkhallen van Aalst

Je bent niet écht in Aalst geweest als je er geen bezoekje bracht aan de carnavalswerkhallen. Hier wordt hard toegewerkt naar hét feest in het voorjaar: Aalst Carnaval. De hallen zijn het ganse jaar open voor bezoek in groep of via een zondagse themawandeling met gids.
 
Utopia Aalst

4. Utopia Aalst

Één van de creatieve hotspots in Aalst is zonder twijfel Utopia. Hier sluit de bibliotheek naadloos aan op de Academie voor Podiumkunsten. Een ontmoetingsplek die alleen al voor de architectuur en het interieur een must see zijn!
 
De Pestlijders in Sint-Martinuskerk Aalst

5. Rubens’ meesterwerk in Sint-Martinuskerk

Het altaarstuk De Pestlijders - kort voor Heilige Rochus door Christus aangesteld tot patroon van de pestlijders - van Peter Paul Rubens, bevindt zich in de Sint-Martinuskerk in Aalst. Bezoek de kerk individueel of boek een begeleid bezoek. 
 
Infokantoor Aalst

Lees het volledige verhaal van Bart.

Wil je meer te weten komen over Expeditie Scheldeland?

Bekijk de belevenissen van de andere expeditieleden.

Expeditie Scheldeland

Expeditie Scheldeland: citytrip Aalst

Bart De Roeck
Bart De Roeck

Bart De Roeck is, naast schooldirecteur van beroep, vader van drie jonge tieners en de bezieler van 'Roeckiesworld'. Op deze blog komen de voornaamste van zijn vele interesses tot uiting: reizen, koken en fotografie. Van het ontdekken van nieuwe leuke koffiebars kan Bart echt gelukkig worden.